„Sveikas, Vilniau! Sveika, NATO!“, - parašė tviteyje O. Reznikovas ir paskelbė nuotrauką, kurioje matyti, kaip jis sveikinasi su pareigūnais viršūnių susitikimo prieigose. Antradienį į Vilnių atvyko ir Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Prieš oficialius susitikimus ministras sakė, kad su kolega iš Prancūzijos Sebastienu Lecornu pasirašys susitarimą dėl mokymų valdyti naikintuvus F-16.

„Kaip tik dabar einu pasirašyti su savo kolegomis iš Prancūzijos memorandumą dėl mokymų valdyti naikintuvus F-16 koalicijos“, - parašė jis tviteryje.

O. Reznikovas atsisakė kalbėtis su žurnalistais apie Ukrainos narystę NATO. „Mūsų tikslas - visateisė narystė“, - sakė jis.

Ukrainos sąjungininkės pareiškė subūrusios koaliciją, kad Kyjivui būtų peruoti modernūs naikintuvai, jai vadovauja Nyderlandai ir Danija.

Iš pradžių Ukrainos prezidentas V. Zelenskis tikėjosi, kad Ukrainos lakūnų mokymai valdyt F-16 prasidės rugpjūtį, o pačius naikintuvus Ukraina galės gauti po šešerių septynerių mėnesių, tačiau neseniai jis pranešė, kad kai kurios šalys atidėlioja mokymus.

Liepos pradžioje Ukrainos oro pajėgų vadovybės atstovas spaudai Jurijus Ihnatas tvirtino, kad Ukrainos lakūnų mokymai dar neprasidėjo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją