Ukraina piktai atmetė popiežiaus Pranciškaus pasiūlymą derėtis su Rusija, praėjus dvejiems metams po invazijos, ir pažadėjo „niekada“ nepasiduoti Maskvai.

„Dėl popiežiaus Pranciškaus pareiškimų į Ukrainos užsienio reikalų ministeriją buvo iškviestas apaštališkasis nuncijus“, – socialinėje žiniasklaidoje pranešė ministerija, vartodama Vatikano diplomato terminą. Ji pridūrė, kad pasiuntiniui Visvaldui Kulbodui buvo pasakyta, jog Kyjivą „nuvylė pontifiko žodžiai apie „baltą vėliavą“.

Ministerija teigė, kad katalikų lyderio žodžiai „skatina juos [Rusiją] toliau nepaisyti tarptautinės teisės“.

„Šventojo Sosto vadovas turėtų pasiųsti signalą tarptautinei bendruomenei apie būtinybę nedelsiant suvienyti jėgas, kad būtų užtikrinta gėrio pergalė prieš blogį“, – pridūrė ji.

Vasario pradžioje duodamas interviu valstybinei Šveicarijos televizijai, 87-erių metų amžiaus pontifikas pasakė, kad stipriausi yra tie, kurie „galvoja apie žmones ir turi drąsos iškelti baltą vėliavą ir derėtis“.

Šie komentarai pakurstė Kyjivo pyktį – tai jau ne pirmas kartas, kai per dvejus metus trukusią Rusijos invaziją šalį papiktina popiežiaus komentarai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)