"Sulaikytas asmuo, jeigu nori, gali ... kita kalba (ne turkų) gintis nuo kaltinimų, pateiktų jam teisme", - sakoma įstatymo projekte, kurį pasiūlė islamiškų šaknų turinti Teisingumo ir plėtros partija (AKP).

Pagal šį projektą taip pat būtų leidžiama lankyti kalinamus kurdus jų sutuoktinėms ar sutuoktiniams. Iki šiol tai buvo draudžiama.

Turkijos vyriausybė vis labiau spaudžiama dėl to, kaip reaguoti į maždaug 700 kurdų kalinių bado streiką, vykstantį jau 63-čią dieną.

Keli politikai iš kurdus remiančios Taikos ir demokratijos partijos (BDP) neseniai taip pat prisidėjo prie bado streiko.

Kol kas neaišku, kada minimas įstatymo projektas bus aptartas parlamente, kur AKP turi komfortišką daugumą.

Šaltinis parlamente AFP sakė, kad debatai gali prasidėti tik tada, kai dauguma kurdų aktyvistų nutrauks savo bado streiką ir taip atsimokės už "valdančiosios partijos gestą".

Premjero Recepo Tayyipo Erdogano AKP vyriausybė per savo valdymo dešimtmetį išplėtė kultūrines ir kalbines kurdų teises, bet daugelis šias reformas vadina "per mažomis ir pavėluotomis".

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)