„KLR grasina karu Taivanui ir kitiems, bet nori pasiūlyti taikos planą Rusijai, kuri pradėjo karą prieš Ukrainą, – Taivano užsienio reikalų ministerijos „Twitter“ paskyroje pareiškė J. Wu. – Mes nesame idiotai. Norite taikos? Abu autokratai turėtų nedelsdami nutraukti savo grasinimus, agresiją ir ekspansionizmą.“

J. Wu akivaizdžiai užsiminė apie Kinijos vadovą Xi Jinpingą ir Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, Xi išvykus į trijų dienų kelionę į Maskvą, kurią Pekinas pavadino „taikos kelione“.

Pirmadienį V. Putinas sakė, kad Rusija yra pasirengusi išnagrinėti Kinijos pasiūlymą dėl konflikto su Ukraina sprendimo, tačiau Vakarų lyderiai išreiškė skepticizmą dėl Pekino kaip taikos tarpininko vaidmens.

Pekino neutralumo deklaracijas smarkiai sumenkino jo atsisakymas pripažinti konflikto pobūdį – nes iki šiol vengia vadinti jį „invazija“ – ir diplomatinė bei ekonominė parama Maskvai, praneša CNN.

„Ukrinform“ pranešė anksčiau, kad JAV paragino Kinijos vadovą pasinaudoti savo įtaka Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui ir paspausti jį nutraukti karą Ukrainoje bei gerbti Ukrainos suverenitetą ir teritorinį vientisumą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją