Vienas aukšto rango kariškis sakė, kad visos šalies masto pratybos, per kurias į aneksuotą Krymo pusiasalį buvo pasiųsti strateginiai bombonešiai, o į Kaliningrado sritį – taktinės balistinės raketos, baigsis šeštadienio popietę.

Prezidentas Vladimiras Putinas įsakymą pradėti šiuos iš anksto neskelbtus manevrus davė pirmadienį.

„Kariams buvo įsakyta grįžti į jų nuolatines bazes“, – naujienų agentūra „Interfax“ citavo generolą leitenantą Andrejų Kartapolovą.

Didžiulio masto karinės pratybos, kurios buvo vienos didžiausių Rusijoje nuo Sovietų Sąjungos subyrėjimo, sukėlė didelį susirūpinimą Rytų Europos šalių lyderiams.

Maskva ir Vakarų šalys yra įsitraukusios į įnirtingą konfrontaciją dėl Ukrainos krizės, pabloginusios abiejų stovyklų santykius labiausiai nuo Šaltojo karo.

Kijevas ir Vakarų šalys tvirtina, kad Rusija padeda promaskvietiškiems separatistams Rytų Ukrainoje, siųsdama jiems ginkluotės ir karių, nors Maskva tai griežtai neigia.

NATO šalys, tarp jų JAV ir Vokietija, suintensyvino pratybas Aljanso rytinėse narėse, taip pat ir Lenkijoje bei Lietuvoje, siekdamos padrąsinti jas, susirūpinusias dėl agresyvaus Rusijos elgesio.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (229)