Ketvirtadienį grupės internetiniame portale patalpintame vaizdo įraše matyti, kaip "Pussy Riot" narės dainuoja olimpinių simbolių fone, o veidą slepia po spalvingomis slidininkų kaukėmis. Įraše taip pat naudojama medžiaga iš vasario 19 dieną įvykusio incidento, kuomet "Pussy Riot" protestuotojos Sočyje susimušė su kazokais.

Grupės aktyvistė Nadežda Tolokonikova "Reuters" korespondentams sakė, kad olimpinės žaidynės Rusijoje smarkiai pablogino žmogaus teisių padėtį.

"Olimpiada sukūrė erdvę visiškam žmogaus teisių sunaikinimui Rusijoje, - kalbėjo N. Tolokonikova. - Jie uždraudė mums kalbėti. Visų teisės varžomos - politinių aktyvistų, gėjų, lesbiečių, biseksualų ir visų kitų, turinčių alternatyvų požiūrį".

Kita "Pussy Riot" narė Marija Aliochina teigė, kad kartų su N. Tolokonikova Sočyje be jokios priežasties yra sulaikomos beveik kasdien.

TOK: kazokų išpuolis prieš „Pussy Riot“ yra „keliantis nerimą“

Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) pareiškė, kad Rusijos kazokų išpuolis prieš merginų pankroko grupės „Pussy Riot“ nares žiemos olimpiados sostinėje Sočyje „kelia didelį nerimą“.

TOK atstovas Markas Adamsas sakė, kad Krasnodaro srities gubernatorius atsiprašė dėl to incidento ir sakė, kad pradėtas jo tyrimas.

Pasak M.Adamso, tas įvykis nėra tiesiogiai susijęs su Sočio olimpiada, tačiau incidento „nuotraukos ir vaizdo įrašas jam atrodo keliantys didelį nerimą“.

Trečiadienį kazokai, kurie padeda palaikyti viešąją tvarką Sočio gatvėse, užpuolė „Pussy Riot“ nares, kai jos mėgino atlikti savo dainą priešais olimpiados plakatą.

M.Adamsas sakė, kad TOK nori sužinoti daugiau detalių, bet pridūrė, jog incidento tyrimas yra „daugiausiai Rusijos vyriausybės reikalas“.

Atstovas pridūrė: „Apmaudu, kas olimpiada naudojama kaip politinė platforma ... Matėme stiprių emocijų iš abiejų pusių – tokie dalykai gali provokuoti.“