Prezidento įsaku „ypatingas dėmesys skiriamas moterims, kurioms Talibanas kelia didžiausią grėsmę, nes jos užėmė svarbias pareigas Afganistano visuomenėje... arba palaikė glaudžius ryšius su vakariečiais“. Taip yra ir šių penkių moterų, kurios atvyks šiandien, atveju“, sakė D. Leschi.

Tarp jų – buvusi universiteto direktorė, buvusi nevyriausybinės organizacijos konsultantė, buvusi televizijos laidų vedėja ir slaptos Kabulo mokyklos mokytoja. Vieną iš moterų lydi trys vaikai.

Moterys negalėjo išvykti iš Afganistano oro transportu į Vakarų šalis 2021 metais, kai į valdžią grįžo Talibanas. Jos pabėgo į kaimyninį Pakistaną, kur ieškojo laikino prieglobsčio. Iš ten Prancūzijos valdžios institucijos organizavo jų evakuaciją, sakė D. Leschi.

Atvykusios į Prancūziją jos bus užregistruotos kaip prieglobsčio prašytojos ir joms bus suteiktas būstas, kol bus svarstomi jų prašymai suteikti pabėgėlio statusą, sakė jis, pridurdamas, kad tokia evakuacija „greičiausiai pasikartos“ ir kitų panašaus profilio afganistaniečių moterų atžvilgiu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją