Italijos vyskupų konferencijos vadovas M. Zuppi birželio 5–6 dienomis „lankysis Kyjive kaip Šventojo Tėvo pasiuntinys“, sakoma pranešime. „Svarbiausias šios iniciatyvos tikslas – atidžiai išklausyti Ukrainos valdžios atstovus apie galimus būdus pasiekti teisingą taiką ir palaikyti humaniškas pastangas, padedančias sumažinti įtampą“, – sakoma Italijos vyskupų konferencijos pranešime.

Vatikanas gegužę pranešė, kad Pranciškus paprašė M. Zuppi vadovauti taikos misijai ir pamėginti „padėti sumažinti įtampą per konfliktą Ukrainoje“. Tuomet Vatikano atstovas Matteo Bruni sakė, kad Šventasis Tėvas niekada neatsisakė vilties, jog tai gali nutiesti kelius į taiką.

Apie galimą taikos misiją Pranciškus pirmą kartą prabilo grįžęs iš kelionės į Vengriją balandžio mėnesį, nors išsamesnės informacijos apie tokią misiją tada nepateikė. Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas nuolat kalba apie ugnies nutraukimą Ukrainoje ir pasisako prieš ginklų tiekimą Kyjivui, tikina, kad Ukraina negali įveikti Rusijos ir laimėti karo.

67 metų M. Zuppi pernai buvo išrinktas Italijos vyskupų konferencijos vadovu, jis kilęs iš Šv. Egidijaus katalikų bendruomenės, užsiimančios taikdariška veikla.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją