Kameros užfiksavo į muziejų įeinančius du ginkluotus vyrus. Prie laiptų jie sutinka vyrą, tačiau leidžia jam išeiti.

Pranešama, kad žudikai buvo apmokyti Libijoje rajone, valdomame "Islamo valstybė" kovotojų.

Muziejaus lankytojus šaudę Yassine Laabidi ir Hatemas Khachnaoui žuvo per susišaudymą su saugumo pajėgomis pastato viduje. Bent vienas iš jų vilkėjo sprogmenų diržą.

Per žudynes muziejuje žuvo dvidešimt užsieniečių, tarp jų Didžiosios Britanijos, Japonijos, Prancūzijos, Italijos, Kolumbijos ir Lenkijos piliečiai.

Trečias užpuolikas vis dar slapstosi

Trečias išpuolio prieš turistus Tuniso nacionaliniame muziejuje vykdytojas vis dar slapstosi – keturios dienos po to, kai kiti du buvo nukauti, sekmadienį sakė Tuniso prezidentas Beji Caidas Essebsi.

„Tikrai buvo trys“, – sakė B. C. Essebsi Prancūzijos televizijai „Itele“ ir radijui „Europe 1“.

„Du buvo nukauti, bet yra (dar) vienas, kuris dabar slapstosi, – sakė jis. – Bet kuriuo atveju, jis labai toli nenubėgs“.

Trečiadienį per išpuolį Bardo nacionaliniame muziejuje, kuris pritraukia daug turistų, užpuolikai nužudė 21 žmogų. Visos aukos, išskyrus vieną, buvo užsienio turistai.

Prezidento sekmadienio komentarai yra pirmas pripažinimas, kad užpuolikų buvo trys. Du iš jų nukovė saugumo pajėgos.

Atsakomybę už žudynes muziejuje prisiėmė kovotojų grupuotė „Islamo valstybė“ (IS), siekianti įkurti islamo kalifatą Irake, Sirijoje ir kitose musulmoniškojo pasaulio dalyse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)