Europos Komisija trečiadienį rekomendavo pradėti stojimo derybas su Ukraina. Ar įgyvendinti šią rekomendaciją, vienbalsiai turi nuspręsti ES šalys.

V. Orbanas ir toliau palaiko ypatingus santykius su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu. Prieš kiek daugiau nei tris savaites Vengrijos premjeras asmeniškai susitiko su V. Putinu Pekine, kur jie abu dalyvavo aukščiausiojo lygio susitikime, skirtame Kinijos „Juostos ir kelio“ iniciatyvai (BRI).

V. Orbanas transliuotojui taip pat pareiškė, kad neatsisakys savo nepritarimo stojimo deryboms, jei ir bus poslinkių dėl ES įšaldytų lėšų. Briuselis šiuo metu sulaiko beveik 30 mlrd. eurų Vengrija skirtų ES lėšų, nes V. Orbano vyriausybė neužtikrina teisinės valstybės principų laikymosi.

„Vengrijos pozicija nepritarti stojimo derybų su Ukraina pradžiai negali būti sandorio objektas“, – pažymėjo jau 13 metų viską Vengrijoje sprendžiantis V. Orbanas. Tai esą pasakytina ir apie ES Kyjivui siūlomą 50 mlrd. eurų paramą iš ES biudžeto. „Tai nesietina su jokiais finansiniais klausimais“, – sakė V. Orbanas. Tai, ką ES „skolinga“ – čia V. Orbanas omenyje turi įšaldytas ES lėšas, „tą turi atiduoti“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)