„HotellerieSuisse“ pramonės institucija teigė, kad rezervacijos panaikintos dėl karantino apribojimų, taikomų turistams iš šalių, kuriose buvo aptiktas naujas susirūpinimą keliantis COVID-19 variantas, ypač lankytojams iš Didžiosios Britanijos.

„Pastarosiomis dienomis apgyvendinimo sektoriuje sumažėjo užsakymų dėl prastėjančios viruso situacijos“, – teigė federacija, pabrėžusi žiemos sezono svarbą Alpių valstybei ir jos viešbučių sektoriui.

Šveicarijos viešbučiai didelę savo metinės apyvartos dalį gauna iš slidinėjimo sezonui atvykstančių užsieniečių. Pastarosiomis dienomis Kalėdoms artėjant viešbučių savininkai susidūrė su „didžiuliais įmonių renginių ir kalėdinių vakarėlių atšaukimais“, sakė „HotellerieSuisse“.

Federacija paragino politikus nesiimti karantino, o išlaikyti paramą nuo pandemijos pradžios „daužomam“ sektoriui. Ji paragino visoje šalyje imtis vienodų priemonių, o ne įvairių regioninių valdžios institucijų sprendimų.

Nuo antradienio vidurdienio į Šveicariją atvykę lankytojai iš 23 šalių privalo būti karantine. Tarp šių valstybių yra Australija, Belgija, Didžioji Britanija, Kanada, Egiptas, Izraelis, Japonija, Nyderlandai, Nigerija ir Pietų Afrikos Respublika, taip pat Honkongas.

„HotellerieSuisse“ perspėjo, kad viešbučiai, aptarnaujantys daugiausia Didžiosios Britanijos, Nyderlandų ir Belgijos piliečius, gali susidurti su 100 procentų užsakymų atšaukimu.

Šveicarija kovoja su penktąja pandemijos banga, o naujų COVID atvejų skaičius septynis kartus didesnis nei spalio viduryje. 8,6 milijono gyventojų turinti Europos valstybė pirmadienį užfiksavo milijonąjį COVID atvejį.

Per referendumą sekmadienį Šveicarijos rinkėjai tvirtai pritarė įstatymui dėl šalies COVID paso, leidžiančio paskiepytiems ar pasveikusiems žmonėms patekti į restoranus ir kitas uždaras erdves.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją