„Lygiai taip pat sėkmingai jie galėtų apkaltinti mane, kad Ukrainoje finansuoju (mongolų vado – DELFI past.) Chano Batu genocidą“, - oficialiame klubo tinklaraštyje cituojami A. Zaldostanovo žodžiai.

„Tokie Kijevo kaltinimai rodo jo silpnaprotiškumą. XIII amžiuje Ukrainos nebuvo (beje, jos nėra ir XXI amžiuje). Dabar chuntos okupuotoje teritorijoje kitaip mąstančiųjų persekiojimo, žmonių grobimo, gyventojų bauginimo ir neparankiųjų šalinimo funkcijos oficialiai perleistos UST. UST – nusikalstama organizacija, kurios rankos kruvinos iki pat alkūnių“, - pareiškė baikerių klubo lyderis.

A.Zaldostanovas taip pat išreiškė ryžtą imtis prieš Ukrainos gyventojus įvykdytų nusikaltimų tyrimo. „Už raginimus atminti ir minėti Pergalę jie kelia baudžiamąsias bylas, vildamiesi išsigelbėti šiomis klastotėmis. Neišsigelbės. Jų laukia atpildas. Visi bendrininkai ir vykdytojai būtinai stos prieš tribunolą. Mes, savo ruožtu, taip pat tirsime ukrainiečių liaudies apiplėšimą“, - žadėjo A. Zaldostanovas.

Priminsime, kad išvakarėse UST svetainėje pasirodė pranešimas, kad A. Zaldostanovui iškelta baudžiamoji byla dėl terorizmo finansavimo. Pagal Ukrainos įstatymus, Rusijos baikeris gali būti nuteistas iki 10 metų nelaisvės.

Pergalės dienos 70-mečiui skirto motociklų žygio po Europą metu Rusijos baikeriai susilaukė daug priešiškos reakcijos ir į dalį valstybių buvo neįleisti.

Po žygio baikeriai pateikė ieškinį Berlyno teismui dėl motociklų žygio Maskva-Berlynas dalyvių vizų anuliavimo.

Lenkijos pasieniečiai atsisakė žygio dalyvius įleisti į šalies teritoriją, o kai kuriems baikeriams taip pat dėl anuliuotų vizų nepavyko patekti į Vokietiją. Baikerius sprendimas anuliuoti vizas įsiutino, o jų lyderis A. Zaldostanovas teigė, kad „ši istorija turės tęsinį“.

Gegužės pradžioje baikerių klubas „Naktiniai vilkai“ atsidūrė naujo skandalo sūkuryje. Vokietijos žiniasklaidos atlikto tyrimo duomenimis, baikerių veiklą finansuoja ir aukšto rango valdininkai, ir įtartinos asmenybės iš kriminalinio pasaulio.

Kaip tvirtino laikraščio „Bild am Sonntag“ korespondentas Aleksanderis Rakovas, pinigus „Naktiniams vilkams“ neva perveda asmenys iš Rusijos Generalinio štabo Vyriausiosios žvalgybos valdybos, Rusijos gynybos pramonės bei Rusijos organizuoto nusikalstamumo grupuočių atstovai.

A. Rakovo duomenimis, pernai ruošiantis Krymo aneksijai baikeriai iš „Naktinių vilkų“ kovojo V. Putino karių pusėje ir turėjo rusiškų ginklų.

Korespondentas taip pat tvirtino, kad neseniai vykusio motociklininkų žygio po Europą organizatorius Andrejus Bobrovskis esą turi Kryme „sėkmingą požeminių įrenginių statybos įmonę“, kuri „gauna užsakymų iš Kremliaus“.

„Naktinių vilkų“ finansavimo klausimą iškėlė žinomas rusų opozicionierius Aleksejus Navalnas.

„Naktinių vilkų“ lyderis Aleksandras Zaldostanovas patvirtino Kovos su korupcija biuro duomenis apie lėšas, gautas iš biudžeto.

„Viskas teisinga, tik mes 25 metus kovojome už savo idėjas be jokių dotacijų ir tęsime toliau nepriklausomai nuo to, ar mus rems finansiškai, ar ne“, pareiškė jis.

Baikeris tvirtino, kad „Naktiniai vilkai“ neturi ko slėpti ir visa informacija apie laimėtas dotacijas yra atvirai prieinama.

Gegužės mėnesio pradžioje „Naktiniai vilkai“ paskelbė ketinantys surengti didelį motociklų žygį Europoje iki Berlyno. Tačiau Lenkijos, Vokietijos ir Čekijos vadovybė atsisakė įsileisti baikerius į savo teritoriją, nes jų lyderis Aleksandras Zaldostanovas palaiko separatistų veiksmus Donbase.

Dėl to kilo diplomatinis skandalas – šalims kurios neįsileido jos piliečių, Rusijos užsienio reikalų ministerija išsiuntė protestus.

„Naktiniai vilkai“ jau kelerius metus palaiko Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną.

2011 m. per Novorosijske vykusį baikerių festivalį Chirurgas ir V. Putinas kartu važiavo motociklais. Tada, kalbėdamas susirinkusiems, V. Putinas baikerius pavadino „broliais“. A. Zaldostanovas taip pat žinomas kaip vienas iš „Antimaidano“ aktyvistų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (692)