Pokalbio metu jis, visų pirma, pripažino, kad tam tikri Rusijos kariuomenės daliniai 2022 metų vasarį įsiveržė į Ukrainą iš Baltarusijos teritorijos.

„Taip, kai kurie [Rusijos ginkluotųjų pajėgų] daliniai kirto Ukrainos sieną iš Baltarusijos teritorijos. Kodėl Rusijos kariai kirto Baltarusijos ir Ukrainos sieną netoli Černobylio srities – paklauskite Zelenskio“, - sakė jis.

A. Lukašenka sakė, kad Ukraina tariamai gali prarasti visas savo teritorijas, jei ir toliau vykdys karo veiksmus, kad išsivaduotų iš Rusijos.

„Ir nebus tokios valstybės kaip Ukraina, mūsų valstybės“, – sakė A. Lukašenka.

Diktatorius teigė, kad vadinamosios specialiosios karinės operacijos tikslai Rusijoje iš esmės jau įvykdyti, nes būsimoji Ukraina „niekada nebus tokia agresyvi ir provakarietiška“.

Jis taip pat įvardijo, kokiomis sąlygomis Baltarusija įsitrauks į karą.

„Jei jūs, ukrainiečiai, neperžengsite mūsų sienos, mes niekada nedalyvausime šiame kare. Šiame karštame kare. Bet mes visada padėsime Rusijai – tai mūsų sąjungininkai. Jūs žinote, kad kovinis koordinavimas, mokymas, šaudmenys, ginklai ir pan. Ir tik Baltarusija atvirai padeda Rusijai“, – sakė diktatorius.

Jis tikino, kad Baltarusija turėtų dalyvauti Rusijos ir Ukrainos taikos derybose.

„Mes ribojamės su Ukraina, mes iš tikrųjų esame „agresoriai“, kaip jums (Ukrainoje) ir Vakaruose įprasta sakyti. Žinoma, mūsų interesai yra, ir mūsų pozicija turėtų būti išgirsta. Todėl neatmetu galimybės, kad Baltarusija yra įpareigota, turėtų dalyvauti derybų procese“, – pridūrė A. Lukašenka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)