Interviu laikraščiui „Polska Metropolia Warszawska“ Marcinas Przydaczas sakė: „Esame už tai, kad Ukraina taptų NATO nare, tačiau negalima neigti, jog tam reikia tinkamų sąlygų“. Kol Ukraina kariauja su Rusija, nebus „jokio sutikimo“ dabar priimti šalį į NATO, sakė M. Przydaczas, bet tai neturėtų stabdyti jos narystės siekių.

Lenkija siūlo pakelti NATO ir Ukrainos santykius nuo Komisijos į Tarybos lygį, tai suteiktų Ukrainai teisę sušaukti bendrus susitikimus su Šiaurės Atlanto Taryba“, – sakė M. Przydaczas. „Ukrainai turėtų būti atvertas kelias į Aljansą, panašus į tą, kuris suteiktas Suomijai ir Švedijai“, – pridūrė jis.

Pareigūno teigimu, sprendimas priimti Ukrainą į NATO „turėtų būti griežtai politinis sąjungininkių ir Ukrainos sprendimas“.

Kalbėdamas apie artėjantį NATO viršūnių susitikimą Vilniuje, M. Przydaczas pridūrė, kad Lenkija „nori konkrečių sprendimų, pirmiausia dėl Lenkijos ir viso mūsų regiono saugumo stiprinimo, bet taip pat ir dėl būsimo kitų šalių prisijungimo prie Aljanso“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją