Tai antradienį per nacionalinį televizijos maratoną pareiškė Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba, praneša „Ukrinform“.

„Nėra nė vienos ES šalies, kuri nenorėtų matyti Ukrainos kaip Europos Sąjungos narės. Yra tik viena šalis, kuri nori lėtesnio stojimo proceso ir kruopštesnio šio stojimo padarinių nagrinėjimo – tai Vengrija, tačiau, sprendžiant iš vakar įvykusio ilgo mano pokalbio su Vengrijos užsienio reikalų ministru Péteriu Szijjártó rezultatų, grėsmė, kad Vengrija iš esmės priešinsis Ukrainos narystei Europos Sąjungoje, tikrai pašalinta. Jis patvirtino, kad klausimų kyla visai ne dėl to“, – sakė D. Kuleba.

Pasak ministro, Europos Vadovų Tarybos viršūnių susitikimas bus labai sunkus, nes daug diskutuojama ne tik dėl Ukrainos, ir derybos tiesiogine prasme truks iki paskutinės minutės.

D. Kuleba taip pat pažymėjo, kad šiandien Ukraina gavo pirmąjį neviešą ir neoficialų signalą iš Vengrijos, bylojantį apie galimybių langą. Kitu teigiamu dalyku Ukrainos diplomatijos vadovas pavadino viešą Slovakijos pareiškimą, kuriuo pritariama stojimo derybų su Ukraina pradžiai.

„Gautas labai atsargus signalas iš Vengrijos ir atviras signalas iš Slovakijos, bet viskas bus nuspręsta paskutinę minutę. Dabar niekas negali numatyti, kiek truks Europos Vadovų Tarybos susitikimas. Jie gali sėdėti visą naktį“, – apibendrino D. Kuleba.

Kaip jau buvo pranešta, gruodžio 11 d. Briuselyje buvo surengtas ES užsienio reikalų ministrų tarybos posėdis, kuriame buvo derinamos šalių pozicijos dėl tolesnės pagalbos Ukrainai artėjant Europos Vadovų Tarybos susitikimui, įvyksiančiam gruodžio 14-15 d. d.

Ministrų tarybos posėdžio kuluaruose D. Kuleba visą valandą kalbėjosi su P. Szijjártó. Tai buvo pirmas jų susitikimas nuo Rusijos plataus masto invazijos į Ukrainą pradžios.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją