Jau daugiau nei pusantrų metų Rusijos agresiją patirianti Ukraina – nemaloniai nustebusi. Paaiškėjo, kad nuo 2023-ųjų pradžios viena iš Užkarpatės įmonių pasieniečių panosėje vykdė karo metu cinišką veiklą. 

Kol šalies diplomatai ir apskritai aukščiausi pareigūnai Tarptautiniam olimpiniam komitetui ir kitoms institucijoms mėgino įrodyti, jog Rusijos sportui taikomų sankcijų švelninti nedera, grupė asmenų greta Užhorodo dirbo būtent rusų naudai ir atliko jų pateiktus užsakymus.

Anot Užkarpatės srities karinės administracijos vadovo Viktoro Mikitos, tarnyboms gavus informacijos apie nelegalią veiklą, netrukus atsiskleidė visa šio „projekto“ schema – į ją įsipaniojęs ir Italijos pilietis, ir konfidencialumo sutartimis suvaržytos Ukrainos siuvėjos, ir garsi Italijos įmonė, ir netgi Rusijos slidinėjimo asociacija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)