„Per vizitą JAV kartu su prezidentu Volodymyru Zelenskiu susitikome su garsiu diplomatu, mokslininku ir politiku Henry Kissingeriu (...) labai išsamiai pasikalbėjome“, – „Telegram“ kanale pranešė A. Jermakas.

Pasak jo, H. Kissingeris pateikė daug taiklių pastebėjimų apie karą su Rusija ir dabartinę padėtį. „Prieš šį karą buvau prieš Ukrainos narystę NATO, nes bijojau, kad tai paskatins procesą, koks vyksta dabar. Tačiau dabar mintis apie neutralią Ukrainą tokiomis sąlygomis nebėra prasminga“, – sakė H. Kissingeris.

Pabrėžta, kad Rusija siekia sugriauti pasaulio tvarką, pažeisti ir pakeisti tarptautinę teisę bei JT Chartiją, primesdama savo sąmokslo teoriją ir taisyklių aiškinimą. Todėl, pasak A. Jermako, dabar H. Kissingeris yra vienas iš Ukrainos narystės NATO lobistų.

„Iš tiesų, Ukrainos narystė Aljanse yra geriausia investicija į Europos saugumą daugeliui metų į priekį“, – pabrėžė A. Jermakas.

Buvo žinoma, kad JAV valstybės sekretorius ir Baltųjų rūmų patarėjas nacionalinio saugumo klausimais H. Kissingeris prieštarauja Ukrainos narystei NATO, bet sausį jis pakeitė poziciją ir pareiškė, kad Ukraina turi tapti NATO nare, tai būtų geriausias sprendimas.