Interviu televizijos kanalui „RAI News 24“ Turkijos lyderis, be kita ko, patarė Italijos tyrėjams daugiau dėmesio skirti kovai su savo mafija, o ne jo sūnui.

„Italijoje teismų ir tyrimo sistema yra autonominė ir nepriklausoma, ji vadovaujasi šalies įstatymais ir kovoja su bet kokia neteisėta veikla. Mūsų tyrėjai ir teisėjai pavaldūs konstitucijai, o ne Turkijos prezidentui. Tai vadinasi teisine valstybe, kuria mes didžiuojamės“, - cituoja naujienų agentūra ANSA M. Renzi žodžius.

Interviu Italijos televizijos kanalui „RAI News 24“ R. T. Erdoganas pagrasino, kad Bolonijos miesto prokuratūros atliekamas tyrimas prieš Turkijos prezidento sūnų, įtariamą pinigų plovimu, gali neigiamai atsiliepti dviejų šalių santykiams.

„Tyrimo mano sūnaus atžvilgiu istorija gali sukomplikuoti mūsų santykius su Italija, kuriai derėtų daugiau dėmesio skirti savo mafijai“, - sakė R. T. Erdoganas.

Vasarį paskelbta, kad Bolonijos prokuratūra pradėjo tyrimą prieš Bilalą Erdoganą, atvykusį į šį Italijos miestą rašyti disertacijos Johnso Hopkins universitete. Dingstį tam davė turkų verslininko ir opozicionieriaus Murato Hakano Huzano, priversto gyventi tremtyje Prancūzijoje, pareiškimas.

Pasak M. H. Huzano advokato Massimiliano Annettos, B. Erdoganas atsivežė į Italiją daug pinigų, gautų iš nelegalios veiklos. Be kita ko, žiniasklaida teigė, kad B. Erdoganas nelegaliai prekiauja nafta, taip pat ir su teroristais. Erdogano šeima visada neigė šiuos kaltinimus. Vis dėlto kovo mėnesį pasklido informacija, kad Bilalas su šeima paliko Italiją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)