Tai pareiškė Slovakijos vežėjų sąjungos (UNAS) vadovas Stanislavas Skala, praneša „Ukrinform“.

Anot S. Skalos, UNAS, prieš priimdama galutinį sprendimą, iki ketvirtadienio lauks Slovakijos transporto ministerijos reakcijos.

S. Skala pridūrė, kad gruodžio 4 d. Briuselyje vyks Europos susisiekimo ministrų susitikimas, tačiau didelių vilčių dėl proveržio jis neturįs.

„Atrodo, kad nei Ukraina, nei Europos Komisija nenori nusileisti“, – sakė UNAS vadovas.

Prieš savaitę UNAS užblokavo sunkvežimių eismą per Vyšne Nemeckės kontrolės punktą, esantį šalia Ukrainos Užhorodo pasienio perėjos.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, Lenkijos vežėjai lapkričio 6 d. pradėjo neterminuotą protesto akciją pasienyje su Ukraina. Vienas iš svarbiausių jų reikalavimų – vėl taikyti Ukrainos vežėjams leidimų praktiką, panaikintą iki 2024 metų birželio 30 d. sutartimi su Europos Sąjunga. Protestuotojai nori, kad ši sutartis būtų nutraukta. Dėl protesto Ukrainos vilkikų eilės nusidriekė dešimtis kilometrų, vairuotojai priversti laukti iki 10 dienų, kad galėtų kirsti sieną.

Derybos valstybiniu lygiu kol kas nedavė jokių rezultatų.

Pirmadienį, paskutinę darbo dieną savo poste, Lenkijos infrastruktūros ministras Andrzejus Adamczykas išsiuntė Ukrainos vicepremjerui Oleksandrui Kubrakovui laišką, kuriame išdėstė Varšuvos siūlymus, kaip būtų galima išspręsti pasienyje susidariusią krizę.

Tarp Lenkijos infrastruktūros ministerijos pateikiamų pasiūlymų – leisti iš Ukrainos vykstantiems tuštiems lenkų sunkvežimiams įvažiuoti į Lenkiją ne el. eilės tvarka bei prašyti Europos Komisiją išanalizuoti su Ukraina sudarytos sutarties dėl transporto liberalizavimo padarinius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)