„Jei jie išdrįs žengti tokį žingsnį prieš Turkiją, tai sumokės tokią kainą, kad negalės atsigauti“, – pareiškė R. T. Erdoganas grįždamas iš Kataro. Apie tai pranešė jo biuras.

Jau pirmadienį valstybinė naujienų agentūra „Anadolu“ pranešė, jog Ankara pagrasino Izraeliui „rimtais padariniais“, jei Izraelio žvalgyba Turkijoje persekios „Hamas“ šalininkus. Prieš tai „The Wall Street Journal“ pranešė, kad Izraelio slaptosios tarnybos ruošiasi pasibaigus Gazos karui visame pasaulyje persekioti ir žudyti „Hamas“ vadeivas.

Turkija palaiko ryšius su „Hamas“, šalyje, spėjama, yra ir grupuotės funkcionierių. „Hamas“ lyderis Ismailas Hanija su savo šeima jau kurį laiką gyvena Katare. Europoje ir JAV „Hamas“ judėjimas laikomas teroristine organizacija, Turkijoje tuo tarpu – ne.

R. T. Erdoganas Gazos kare aiškiai stojo į palestiniečių pusę. Jis teigė, kad dėl Gazos Ruožo puolimo norėtų Izraelio premjerą Benyaminą Netanyahu matyti karo nusikaltėlių tribunole. B. Netanyahu „bus teisiamas ne tik kaip karo nusikaltėlis, bet ir kaip Gazos skerdikas, kaip buvo teisiamas ir S. Miloševičius“, sakė R. T. Erdoganas.

Jis turėjo omenyje buvusį Serbijos vadovą Slobodaną Miloševičių, kuriam tarptautiniame Hagos tribunole buvo pateikti kaltinimai dėl karo nusikaltimų. S. Miloševičius dar prieš baigiantis procesui 2006 m. mirė JT kalėjime nuo infarkto.

R. T. Erdoganas vis griežtai užsipuola B. Netanyahu. Jis jį jau praėjusią savaitę pavadino „Gazos skerdiku“. Gaza priklauso palestiniečiams ir taip ir liks, pabrėžė jis. Prezidentas taip pat dar kartą pareiškė, kad būtinas dviejų valstybių sambūviu pagrįstas sprendimas 1967 m. sienų ribose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)