Vengrijos ir Ukrainos santykiai yra pašliję. Budapeštas yra pažadėjęs stabdyti Kyjivo integracijos į ES ir NATO procesus. ES šalys narės netrukus turės apsispręsti, ar duoti oficialų startą deryboms dėl Ukrainos stojimo į bloką.

„Manau, kad iš pradžių turėsime atsakyti į labai ilgus ir sudėtingus klausimus ir tik tada apskritai galėsime spręsti, ar pradėti derybas“, – valstybinio radijo eteryje tvirtino V. Orbanas.

„Mes nežinome, kiek ši šalis turi teritorijos, nes ji vis dar kariauja. Nežinome, kiek ji turi gyventojų, nes jie bėga“, – kalbėjo ministras pirmininkas. Politikas nurodė, kad esą būtų „beprecedentiška“ integruoti Ukrainą į ES „nežinant jos parametrų“.

Ukrainos užsienio reikalų ministerijos atstovas Olehas Nikolenka, atsakydamas į V. Orbano komentarus, priminė, kad Ukrainos sienos nuo 1991 metų yra pripažintos tarptautiniu mastu.

„Informuojame, kad Ukraina nekeitė savo teritorijos po to, kai jos sienos buvo pripažintos tarptautiniu“, – rašė jis.

Ukraina dėl narystės bloke kreipėsi praėjus kelioms dienoms po Rusijos visapusiškos invazijos pradžios. Po kelių mėnesių šaliai buvo suteiktas kandidatės statusas.

Nepaisant karo, V. Orbanas siekia palaikyti glaudžius ryšius su Kremliumi.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)