Ž.Pacevičius sako, kad centre lankėsi keturis kartus ir už nieką nemokėjo.

„Aš tai neįžvelgiau (nieko bloga - BNS), kadangi savivaldybių organizuoti renginiai buvo ir, matyt, buvo, kaip sakant, kompleksas vienas iš kompleksų ir apnakvyndino svečius. Aš galvoju, kad čia tokių problemų neturėtų būti“, - LNK sakė Ž.Pacevičius.

Jis teigė, kad buvęs vienas iš kelių šimtų svečių.

„Čia ne jokia paslaptis. Žimantas Pacevičius yra dažnas Druskininkų svečias, stovi šalia mero pakankamai dažnai įvairiuose renginiuose, užfiksuota ne vienoje fotografijoje. Ir mus, druskininkiečius stebino toks demonstratyvus elgesys, štai mano nugara, štai mano užnugaris ir beliko tik stebėtis“, - LNK sakė Druskininkų tarybos narys Vilius Semeška.

Kaip skelbta, Druskininkų savivaldybei priklausančio Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centro „Aqua“ direktorius Edmundas Antanaitis pirmadienį buvo sulaikytas įtariant piktnaudžiavimu.

STT Kauno valdybos pareigūnai, gavę duomenų apie galbūt neteisėtai naudojamas savivaldybės bendrovės lėšas ir turtą, pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl šios bendrovės direktoriaus piktnaudžiavimo. Atlikdami šį ikiteisminį tyrimą, pareigūnai pirmadienį sulaikė „Aqua“ direktorių, bendrovės ir Druskininkų savivaldybės patalpose atliko kratas ir paėmė tyrimui reikšmingus daiktus ir dokumentus.

Bendrovės vadovas, kaip įtariama, kartais pasitelkdamas kai kuriuos Druskininkų savivaldybės darbuotojus, organizuodavo žmonių apgyvendinimą viešbutyje „Aqua“ be jokios buhalterinės apskaitos, taip pat būdavo dalinamos įvairios dovanos – leidimai nemokamai pasinaudoti centro paslaugomis.

STT pareigūnų atliekamą ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Ketvirtadienį paaiškėjo, kad š pareigų traukiasi STT Kauno valdybos viršininkas Darius Amšiejus.

Jo atsistatydinimo pareiškimas gautas rugsėjo 25 dieną, BNS informavo STT atstovas spaudai Ruslanas Golubovas.

Pasak jo, D.Amšiejus prašo iš tarnybos jį atleisti nuo kitų metų sausio 30 dienos. Pasitraukimo priežasties jis nenurodė.
D.Amšiejus STT Kauno valdybai vadovauja nuo 2012 metų sausio.