„Man pakankamai aišku – mėšlo krūva griūva. Eilinės tironijos galas. Klausimas, kaip, kiek laiko tęsis ta griūtis ir kokios pasekmės. Vis tiek visa Rusija jau eina į bedugnę, bet aplinkinėms tautoms“, – svarstė profesorius.

Tai, pasak jo, vidinė Rusijos katastrofa, tačiau V. Landsbergis kartu atkreipė dėmesį ir į pasaulinį kontekstą.

„Ką tik Putinas ir jo paleistas ideologas Karagavonas paskelbė, kad branduolinis karas neišvengiamas, todėl mes turime smogti pirmi ir nedelsiant, jau esame pavėlavę. Jau jis kritikuoja Putiną, kodėl jis dar netrenkė, tai gal dabar ateina šitas, kuris jau „pataisys“, bet labai įdomu, kad vis dėlto „draugas“ Prigožinas nieko nekalba apie branduolinį karą ir kokia Rusija bus po Putino“, – atkreipė dėmesį profesorius.

Jo vertinimu, Lietuvai, kaip ir kitoms aplinkinėms šalims, reikėtų susirūpinti, nes daug rusų tikriausiai bėgs iš šalies.

„Mes esame tame žiede – mes turime labai forpostinę elektrinę Astrave. Ar mums tai rūpi? O jei jie pasprogdins keletą – ne tik Zaporyžės, o ir Astrovižės kokios“, – kalbėjo V. Landsbergis.

„Putino dronai bet kada gali atskristi, su paaiškinimu, kad nežinia, kas juos paleido“, – akcentavo profesorius.

Laidoje taip pat dalyvauja apžvalgininkas Rimvydas Valatka, ambasadorius ypatingiems pavedimams Linas Linkevičius, buvęs ambasadorius Ukrainoje Petras Vaitiekūnas, naujienų agentūros „Elta“ redaktorius Vytautas Bruveris ir specialiųjų operacijų atsargos karininkas Aurimas Navys.

Rusijos samdinių grupuotės „Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas pareiškė ketinąs nuversti Rusijos karinę vadovybę. J. Prigožinas, jau kelis mėnesius kritikavęs Rusijos gynybos ministeriją, penktadienį apkaltino Kremlių paleidus raketas į jo pajėgas ir pažadėjo imtis atsakomųjų veiksmų.


Skelbiama, kad J. Prigožino pajėgos jau kontroliuoja karinius objektus Rostove prie Dono, tęsiasi susirėmimai ir Voroneže.

Reaguodamas į šalyje kilusius neramumus, šeštadienio rytą į gyventojus kreipėsi ir pats Vladimiras Putinas. Jis nurodė, kad „Wagner“ veiksmai yra „dūris Rusijai į nugarą“. Maskvos lyderis nurodė, kad bus imtasi visų priemonių, kad situacija pietinėje šalies dalyje būtų suvaldyta.

Naujausią informaciją apie maištą Rusijoje galite skaityti čia.

Portale Delfi taip pat galite rasti ekspertų vertinimus apie tai, kas vyksta Rusijoje ir kokios J. Prigožino maišto galimos pasekmės. Plačiau galite skaityti čia ir čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)