L. Kasčiūnas feisbuke raip pat paaiškino, kuo svarbi vadavietė Rostove prie Dono, kurią paskelbė užėmęs „Vagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas su savo samdiniais.

„Strategiškai tai vienas svarbiausių objektų pietų Rusijoje, kuris yra itin svarbus karinės logistikos centras.

Prigožinas apygardos štabe susitiko su Rusijos gynybos ministro pavaduoju ir karinės žvalgybos GRU vado pirmuoju pavaduotoju bei pareiškė, kad numušė kelis sraigtasparnius, kurie buvo siųsti sunaikinti jo kovotojų koloną ir apkaltino Rusijos kariuomenę per šią nesėkmingą operaciją subombardavus civilius Rusijos gyventojus, kurie važiavo autostrada.

Prigožinas reikalauja jam perduoti Rusijos gynybos ministrą ir Generalinio štabo viršininką, su kuriais jis nori fiziškai susidoroti, arba jis toliau judės link Maskvos. GRU vado pirmasis pavaduotojas atsako: „dėl manęs juos galite pasiimti“. Panašu, kad šis generolo juokelis atspindi bent dalies pajėgų tikrąjį požiūrį į savo aukščiausius vadus. Prigožinas grasina naikinti visus, kurie jam priešinsis“, – rašė NSGK pirmininkas.

Jo teigimu, akivaizdu, kad Kremliaus valdžia turi didelių problemų.

„Dar sunku vertinti kaip šie įvykiai gali baigtis, bet šįryt akivaizdu, kad Rusijos federalinė valdžia turi didelių problemų, nes prievartos monopolis – esminis bet kurios valstybės požymis – slysta iš rankų.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketina netrukus viešai kreiptis į rusus“, – rašė L. Kasčiūnas.

Organizacijos „Blue-Yellow“ vadovas Jonas Ohmanas feisbuke rašė, kad J. Prigožino „Vagner“ kariai Ukrainoje susišaudė su rusų kariais.

„Prie Bachmuto, Wagnerio kariai (apie 1500 liko) atidarė ugnį, šaudo į Rusijos kariuomenės pozicijas, o šie atsako“, – feisbuke rašė J. Ohmanas.

Pilietinio gynybos ir saugumo analizės centro „Locked N' Loaded“ ekspertai feisbuke rašo, kad „Vagner“ samdiniai įsitvirtina Voroneže.

Sako, kad tai – istoriniai laikai: tuo privalo pasinaudoti NATO

Situaciją pakomentavo ir Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Žygimantas Pavilionis.

„Kaip miela žiūrėti, kai Putino sukurti šunys pradėta ryti vienas kitą – kažkada Putinas didžiavosi „Gerasimovo doktrina“, kuri leido sukurti „prigožinus“, kurie jo vardu žudė ir okupavo kitas tautas. Šiandien Prigožinas vaikosi Gerasimovą kažkur prie Dono. Lazda visada turi du galus“, – feisbuke rašė politikas.

Rusija, pasak jo, visda buvo labai silpna iš vidaus.

„Kiek tai rimta, kiek tai skirta patiems Vakarams prieš Vilniaus NATO samitą išgąsdinti ir priversti nuolaidžiauti Putinui, kaip šiuo pačio Putino rankomis sukurtu chaosu pasinaudos ukrainiečiai ar pats Putinas, – netrukus pamatysime. Istoriniai laikai, kuriais privalo pasinaudoti NATO priimdama istorinius sprendimus Vilniuje, kurie gali vieninteliai gali sukurti saugumą ir stabilumą Europoje, nes Putinas ir bet kokie jo virėjai atneša mirtį ir chaosą. Todėl tie, kurie statė ant Putino ar bet kokių jo virėjų ar bet kokių jų siūlomų sprendimų paskutiniais dešimtmečiais (bei Bukarešto NATO susitikime), tikiuosi, suprato klydę ir nepadarys naujos klaidos Vilniaus NATO viršūnių susitikime“, – pridūrė Ž. Pavilionis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)