Apžvalga ekspertai pasidalino savo feisbuko paskyroje.

„Vagner kovotojai šiandien užėmė Rostovo prie Dono administracinos pastatus, FSB būstinę bei pagrindinį Rusijos kariuomenės štabą, iš kurio valdomas visas frontas Ukrainoje. Po Putino pareiškimų, buvo įsakyta Kadyrovo rosgvardijos vienetams vykti išlaisvinti Rostovo nuo išdavikų. Rostove Vagner kovotojai minuoja mieste esančias gatves, ruošiasi greitai gynybai. Tikėtina, šiandien įvyks mūšis dėl Rostovo. Įdomu, kad kelias iš Rostovo į Maskvą vadinamas „Don“. Sutapimas, nemanome“, – rašė „Locked N‘ Loaded“.

Centro ekspertai taip pat atkreipė dėmesį, kad Vagner, panašu, pasiekė į pietus nuo Maskvos esančią Lipetske sritį, o pakeliui numušė kelis Rusijos armijos orlaivius.

„Kita Vagner kolona, sunku pasakyti kiek (atviruose šaltiniuose galima rasti įvairių duomenų, vienur minima net apie 1700 karinės technikos vienetų, nors tokio dydžio kolana tikrai atsidurtų bent viename vaizdo įraše), pasiekė Lipetsk sritį. Pakeliui nukaudami mažiausiai du Mi-8 ir vienas Mi-35 (modernizuotas Mi-24) ir IL-22m, radiorelinį SIGINT orlaivį.

Ši kolona turi mažiausiai viena Panzir oro gynybos sistemą, bei MANPADų (Igla). Lipetske yra nemaža Rusijos oro pajėgu bazė, iš kurios, tikėtina, ir kilo šie orlaiviai, kurie taip pat atakavo Voroneže Vagner užimtą kuro bazę, kurioje, tikėtina, samdiniai pasipildė kuro atsargas tolimesniam judėjimui. Taip pat, Lipetsk yra mokomieji Rusijos armijos daliniai, ar jie bus aktyvuoti, klausimas atviras“, – rašoma apžvalgoje.

Neramumams ruošiamasi ir sostinėje Maskvoje.

„Maskvoje svarbių objektų kontrolę perėmė agresoriaus rosgvardijos vienetai, sostinės prieigose įrenginėjami atramos taškai. Mažojo diktatoriaus lėktuvas išskrido iš Maskvos į Sank Peterburgą, ar Putinas buvo viduje, nepranešama“, – pažymėjo ekspertai.

„Kodėl visa tai prasidejo? Sunku pasakyti, yra įvairių variantų. Akivaizdu, kad konkurencija peraugo į atvirą konfrontaciją, kurios net pats Putinas negeba suvaldyti. Galimai, iš savo šaltinių Kremliuje Prigožinas sužinojo apie galima nurodymą jį likviduoti, todėl gali būti, kad eina vabank.

Kokią realią paramą jis turi Kremliuje ir kitur (pvz.: Patushev ar tam tikrų „gynybos“ ministerijos generolų, dalinių vadų), lieka neaišku. Vagner kovotojai tikrai turi sukaupę neblogą mūšių patirtį, todėl kovoje yra pranašesni negu rosgvardijos, šauktinių vienetai ar tie patys kadyrovcai“, – priduriama centro apžvalgoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją