Tai paaiškėjo trečiadienį per Seimo Antikorupcijos komisijos posėdį.

VMI pranešė 2011-2012 metais atlikusi visų Seimo narių bei valstybės tarnautojų pateiktų pajamų bei turto deklaracijų ir visų kitų turimų duomenų analizę, „kurios metu J.Bernatonio turto neatitikimo gautoms pajamoms mokestinių rizikų nenustatyta“, „todėl kontrolės veiksmai minėto asmens atžvilgiu nebuvo inicijuoti“.

Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininko liberalo Vitalijaus Gailiaus teigimu, toks VMI atsakymas abejonių dėl ministro pajamų ir išlaidų atitikimo neišsklaido.

„Kadangi viešai buvo pasakyta, kad buvo atlikti kontrolės veiksmai, matome, kad kontrolės veiksmų nebuvo atlikta, o buvo 2011-2012 metų analizė, kurios pagrindu nesukėlus įtarimų ir nepateko į kontrolę. Bet viešai buvo pasakyta, kad buvo atlikta kontrolė.

Toks valstybės institucijos blaškymasis nepadeda atstatyti pasitikėjimo ministru, todėl mes ir prašėme pateikti informaciją, ar vėlesniais metais nebuvo inicijuota analizė ar kokie nors kitokie kontrolės veiksmai, ir apie tai informuoti mūsų komisiją“, - po komisijos posėdžio žurnalistams sakė V.Gailius.

Premjeras Algirdas Butkevičius LNK Žinioms yra sakęs, kad VMI vadovas jį užtikrino, jog J.Bernatonio turto kilmė išsamiai patikrinta.

„Tikiu Mokesčių inspekcijos vadovo pateikta žodine informacija, kad šitas namas yra patikrintas, ištikrintas, ir mane šiandien kaip tik Mokesčių inspekcijos vadovas informavo, kad yra vos ne suskaičiuota kiekviena plyta. Aš institucijų vadovų pateikta informacija tikiu“, - teigė Vyriausybės vadovas.

Namą Vilniuje J.Bernatonis pasistatė maždaug prieš dešimtmetį. Dabar jo statyba iškelta į viešumą, nes namą stačiusi bendrovė „Garantas“, naujienų portalo alfa.lt ir LNK televizijos teigimu, anksčiau yra laimėjusi kelis stambius konkursus statyti pastatus policijai, kai esą J.Bernatonis vadovavo Vidaus reikalų ministerijai 2001-2003 metais, o dabar su šia įmone susijusi bendrovė „Pontem“ laimėjo kalinių maitinimo konkursus. Kalėjimų departamentas pavaldus J.Bernatonio vadovaujamai Teisingumo ministerijai.

J.Bernatonis teigia, kad namo statybas pradėjo ir baigė tuomet, kai jau nėjo vidaus reikalų ministro pareigų ir „dar nežinojo, kad taps teisingumo ministru“. Už sklypą ir namo statybą ministras tvirtino atsiskaitęs iš banko kredito ir lėšų, gautų už parduotą prestižinį butą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)