Tai penktadienį Seime žurnalistams patvirtino V. Bukauskas ir A. Butkevičius. Jų susitikimas planuojamas Vyriausybės rūmuose.

Vyriausybės vadovas sakė, kad kandidato į ministrus pavardės dar nežino. "Mes susitarėme su ponu V. Bukausku susitikti šiandien 12 val. mano kabinete, jis raštiškai atneš pasiūlymą", - sakė A. Butkevičius.

Premjero teigimu, kandidato pavardės jis negalės atskleisti. "Aš pasakysiu tada, kada turėsiu pažymą iš STT", - sakė A. Butkevičius. Kiek tai užtruks, jis nesiryžo prognozuoti. "Tai priklausys nuo asmenybės, kuri bus pasiūlyta. Jeigu bus pasiūlytas žinomas politikas, aš manau, kad STT gali pažymą galės pateikti labai greitai", - mano A. Butkevičius.

Laikinasis Darbo partijos pirmininkas parlamentaras V. Bukauskas irgi teigė negalįs atskleisti kandidato į švietimo ir mokslo ministrus pavardės. "Aš pavardės nepasakysiu, pateiktą kandidatą atskleis Ministras Pirmininkas", - sakė jis žurnalistams.

Trečiadienį "darbiečių" prezidiumas pasirinko naują kandidatą į švietimo ir mokslo ministro postą, tačiau atsisakė nurodyti jo pavardę. "Mes turime ką pasiūlyti Ministrui Pirmininkui", - po Darbo partijos prezidiumo posėdžio žurnalistams sakė laikinasis Darbo partijos vadovas V. Bukauskas.

Darbo partijai nusprendus atšaukti savo deleguotą švietimo ir mokslo ministrą Dainių Pavalkį, į jo vietą nuspręsta paskirti Seimo Pirmininko pirmąjį pavaduotoją Vydą Gedvilą, primena ELTA.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, atsižvelgdama į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pateiktą informaciją apie V. Gedvilą, nusprendė nepritarti jo kandidatūrai.

Gegužės 13 d. Darbo partijos į švietimo ir mokslo ministrus pasiūlytas V. Gedvilas atsisakė kandidatuoti į šias pareigas. "Kad vyrautų stabilumas, o ne destrukcija, kad tiek politikai, tiek visuomenė būtų nesusiskaldę, o vieningi, to pasiekti šiandien įmanoma vieninteliu keliu. Šį būdą ir renkuosi: atsisakau kandidatuoti į švietimo ir mokslo ministro postą. Šis sprendimas galutinis ir nekeičiamas", - trečiadienį Seime pareiškė žurnalistams V. Gedvilas.

Politiko teigimu, jam buvo mestas nepasitikėjimo šešėlis, suduotas skaudus smūgis reputacijai, ir jis ketinąs kreiptis į teismą.

"Neturiu net galimybės apsiginti, nes nežinau, kuo konkrečiai esu kaltinamas. (...) Bet kokiu atveju padarysiu viską, kad įrodyčiau, kad esu teisus ir nekaltas, kiek beužtruktų, kiek bekainuotų. Kreipiausi į STT dėl pažymos paviešinimo - gavau neigiamą atsakymą. Nelieka kito kelio - tik kreiptis į teismą. Tuo keliu ir eisiu", - sakė V. Gedvilas.

Žiniasklaidoje kaip galimas "darbiečių" kandidatas į švietimo ir mokslo ministrus buvo įvardintas Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Artūras Paulauskas, tačiau jis žurnalistams paneigė tai.

"Niekas man nesiūlė, šio klausimo nesvarsčiau, ir aš nesu kandidatas į ministrus. Tai tą noriu labai aiškiai pasakyti", - ketvirtadienį žurnalistams sakė A. Paulauskas.

Politikas tvirtino, kad norėtų iki kadencijos pabaigos likti Seimo NSGK pirmininku. "Aš turiu labai atsakingą sritį. Manau, kad dar joje daug ką galiu padaryti, ir norėčiau baigti kadenciją būdamas Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininku", - sakė A. Paulauskas.

Beje, anksčiau Seimo kuluaruose buvo kalbama ir apie galimą Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkės Audronės Pitrėnienės kandidatūrą į ministrus.

Ministrų Kabineto narius Premjero teikimu skiria ir atleidžia Prezidentas.