Tai Eltai patvirtino STT atstovas Ruslanas Golubovas.

"Kaip ir pats Premjeras pasakė, kad buvo pateikta vienoda rašytinė informacija. Tai aš tikrai galiu patvirtinti: tiek Premjerui, tiek Respublikos Prezidentei buvo pateikta vienoda informacija apie kandidatą į ministrus", - sakė STT atstovas.

R. Golubovas patikslino, kad Ministrui Pirmininkui tiek viešą, tiek įslaptinto pobūdžio informacija buvo pateikta atsakant į jo paklausimą pagal Korupcijos prevencijos įstatymą, o Prezidentei - tokia pati įslaptinto pobūdžio informacija buvo pateikta vadovaujantis Kriminalinės žvalgybos įstatymo normomis.

"Informacijos turinys yra visiškai identiškas. Tai, ką komentuoja Premjeras, yra jo išsakyta nuomonė, pozicija, kurios mes tikrai nekomentuojame", - pabrėžė R. Golubovas.

Klausiamas, ar ketina tenkinti V Gedvilo prašymą paviešinti pažymos turinį, STT atstovas patvirtino, kad toks kreipimasis gautas, bet atsakymas dar nepateiktas. Įstatymai tam numato 20 dienų terminą. STT tikisi, kad tiek laiko neprireiks, bet šiuo metu atsakymas nepateiktas, teigė R. Golubovas.

Praėjusią savaitę D. Grybauskaitė pranešė netvirtinsianti V. Gedvilo švietimo ir mokslo ministru dėl STT neviešojoje pažymoje minimų faktų, kurie kelia abejonių kandidato skaidrumu.

Laikinasis Darbo partijos pirmininkas Valentinas Bukauskas Eltai teigė, kad pamainos kandidatui V. Gedvilui nebus ieškoma.

Savo ruožtu Premjeras A. Butkevičius pirmadienį pareiškė, kad STT jam ir Prezidentei D. Grybauskaitei galimai pateikė skirtingą žodinę informaciją apie kandidatą į švietimo ir mokslo ministrus V. Gedvilą. Ministras Pirmininkas pabrėžė, kad raštu gautos pažymos sutampa, tačiau pirmadienį vykusio pokalbio metu A. Butkevičius teigė išgirdęs ir kitų faktų, kurių STT dokumente nėra. Kodėl taip įvyko, Premjeras žadėjo aiškintis su STT.