„Keistas jausmas ir mintys po žinios apie galimai nužudytą Prigožiną – geriau būtų, kad ir Putiną“, – rašė europarlamentarė Rasa Juknevičienė.

„Kas kitas?“, „Kaip „netikėta“, „Su Nepriklausomybės diena, Ukraina!“, „O tai negi kas tikėjosi, kad Prigožiną paliks gyvą?“ – tokiais ir panašiais komentarais feisbuke dalinasi internautai.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas sakė, kad nenustebo pamatęs naujienas.

„Visiškai KGB metodai – Putino kontrataka. Dviejų karo nusikaltėlių kovoje – KGB statytinio pergalė“, – komentavo L. Kasčiūnas.

„Rusijoje jei jau darai valstybės perversmą, tai reikia daryti jį iki galo, – kitaip tokiu būdu baigiasi žemiškoji kelionė. UNIAN praneša, kad prigožino lėktuvas buvo numuštas priešlėktuvinės gynybos. Iki tol kelis lėktuvus numušė jis“, – rašė teisininkas, buvęs Konstitucinio Teismo pirmininkas Dainius Žalimas.

„Kažkaip visiškai nesistebiu.

Keista, kad iki šiol gyvas buvo...“, – rašė Lietuvos žaliųjų partijos pavaduotojas Remigijus Lapinskas.

„Neilgai reikėjo laukti. Kaip ir nieko naujo kaimynų veikimo fronte“, – rašė Laisvės partijos atstovė, Seimo narė Monika Ošmianskienė.

Buvęs britų žvalgybos pareigūnas Christopheris Steele'as „Sky News“ sakė gavęs informacijos, kad dėl J. Prigožino Rusijoje buvo sudarytas specialus kontraktas.

„Būtų klaida manyti, kad pasikėsinimą nužudyti adresavo asmeniškai pats Putinas“, – svarstė pareigūnas.

Jo vertinimu, tai galėjo būti vadinamojo elito grupės kažkurio iš atstovų keršto išpuolis.

Sudužo lėktuvas

Kaip jau buvo skelbta, Rusijos Tverės regione sudužo Jevgenijumi Prigožinu siejamas privatus lėktuvas. Pranešama, kad keleivių sąraše buvo ir pats „Wagner“ lyderis.

Apie šį įvykį skelbia ir užsienio, ir Rusijos portalai. RBC.ru rašo, kad lėktuvas sudužo Tverės regiono šiaurės vakaruose, žuvo 10 žmonių.

Vaizdo įrašus iš įvykio vietos skelbia „Telegram“ kanalai „Baza“ ir „Mash“.

Paskelbtuose vaizdo įrašuose matyti, kaip orlaivis staiga praranda aukštį, pradeda nardyti ir nukrenta, po to avarijos vietoje atsiranda tiršti dūmai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)