Turkija ir Vengrija yra vienintelės NATO narės, kurios dar neratifikavo Švedijos paraiškos prisijungti prie Aljanso. Nuo to laiko, kai Švedija pateikė paraišką, jau praėjo pusantrų metų.

Turkijos delsimą, pasak L. Kojalos, lemia politiniai motyvai.

„Viską lemia Turkijos politiniai sprendimai. Ir nors buvo padaryta šiokia tokia pažanga, žinome, kad R. T. Erdoganas nuo NATO viršūnių susitikimo Vilniuje pagaliau perdavė protokolus svarstymui Turkijos parlamentui, prasidėjo procesas, kuris galiausiai turėtų baigtis balsavimu, bet vis tik dabar yra užstrigęs Užsienio reikalų komitete, kuris dar praėjusią savaitę turėjo diskutuoti ir diskutavo apie Švedijos klausimą, ir daug kas tikėjosi, kad tai, galbūt, prives konkretaus sprendimo link. Bet galiausiai to sprendimo vis dar nėra ir dabar jau kyla abejonių, ar pavyks tą įgyvendinti šiais metais“, – antradienį nuotoliu dalyvaudamas laidoje „Delfi diena“ komentavo politologas.

Turkijos laikysena, anot jo, tikrai nėra susijusi su procedūriniais dalykais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)