Politinių partijų reitingų lentelėje ir toliau pirmąją poziciją išlaiko opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP). Rezultatas nuo gruodžio praktiškai nesikeitė, tada už šią partiją balsuotų buvę 16,3 procento apklaustųjų, sausį – 16,2 procento.

Valdančioji Tėvynės sąjunga–Lietuvos krikščionys demokratai (TS–LKD) užima antrąją reitingų lentelės poziciją. Parama jai per mėnesį taip pat realiai nesikeitė. Gruodį šią politinę partiją paremti norėjo 10,8 procento respondentų, sausį – 10,7 procento.

Trečioje reitingų lentelės vietoje – opozicinė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS). Parama šiai politinei jėgai nuo gruodžio mėnesio keitėsi paklaidos ribose. Gruodį už ją balsuoti norėjo 9,4 procento apklaustųjų, sausio mėnesį – 7,7 procento.

Politinių partijų reitingų lentelės lyderės, pasak VDU politologo I. Kalpoko, laikosi stabiliai. Į akis jam krito Liberalų sąjūdis, kuriam buvo braižomas itin juodas scenarijus.

„Jiems buvo pakankamai tamsių prognozių po „MG Baltic“ bylos. Bet toks vaizdas, kad tie rėmėjai, kurie buvo likę, buvo tiek susigyvenę su šita istorija, kad nieko naujo tas teismo sprendimas jiems neatskleidė. Dar yra labai sunku pasakyti, kas yra Liberalų sąjūdžio rinkėjai“, – kalbėjo VDU docentas I. Kalpokas.

„Žiema ne tik pagal metų laiką: sakyčiau, kad reitingai yra labiai sušalę, nei oras už lango“, – naujausius reitingus vertino jis.

Lyderių trūkumas


Tinkamiausių kandidatų į premjerus bei Vyriausybės veiklos vertinimo lentelės staigmenų nepateikė. Tačiau lyderių trūkumas akivaizdžiai matomas, Delfi sakė VDU docentas, politologas I. Kalpokas.