Protestų tikimybė maža, o palaikymas pilietinei visuomenei, kuri dar liko šalyje ir veikia ypatingai sudėtingomis sąlygomis, kaip ir spaudimas Lukašenkos režimui, išlieka svarbus, sako politologas, Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto (VU TSPMI) dėstytojas, „Freedom House“ Lietuvoje vadovas Vytis Jurkonis.

„Rinkimai yra organizuojami nelegitimios valdžios, tai ir traktuoti jų kitaip ir negalima. Vienas dalykas yra, kas organizuoja. Antras dalykas yra, kokia dabar situacija pačioje Baltarusijoje. Tai yra teroro valstybė, ir kalbėti apie laisvą pasirinkimą nėra jokių galimybių. Trečia apie tai, kad visuomenė galėtų būti kažkaip informuota, nėra kalbos, dėl to, kad yra išvaryta nepriklausoma žiniasklaida iš Baltarusijos teritorijos. Yra daugybė politinių kalinių“, – aiškino V. Jurkonis.

Kažkokių reikšmingesnių protestų per šiuos „rinkimus“ nesitikima.

„Mes galime matyti tik kažkokius pavienius epizodus, kur pamatytume kažkokį grafitį ar plakatą. Bet, kad pamatytume realią žmonių masę arba net kažkokį nedidelį protestuką mažai tikėtina. Tai reikštų, kad žmogus savanoriškai lipa ant barikadų ir savanoriškai keliauja į areštinę“, – sakė V. Jurkonis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)