Išskirtinį interviu Delfi D. Kuleba davė Ukrainos delegacijos vizito į Lietuvą metu. Ministras patikino: Ukraina nesijaučia nežinioje ir turi aiškų atsakymą, ko tikisi iš NATO viršūnių susitikimo, kuris šiemet vasarą vyks Vašingtone.

– Kai kurie ekspertai tvirtina, kad Ukraina nebepajėgi organizuoti kontratakos pagal turimus išteklius, o tiek ginklų, kiek Ukraina gavo pernai, niekas nežada. Koks tolesnis jūsų planas šiame kare?

– Patys žymiausi ekspertai dalijosi nuomonėmis, kad Ukraina neišgyvens 2022 metų vasarį prasidėjusios Rusijos invazijos. Mes įrodėme, kad jie klydo. Esame pasirengę ir toliau tai įrodinėti ekspertams tiek, kiek reikės, tiek kartų, kiek reikės. Idealiu atveju norėčiau, kad jie atsisakytų savo šališkumo ir pradėtų tikėti Ukraina, nes kai esi susikoncentravęs į pergalę, tu mąstai ir tavo sprendimai yra derinami būtent su šiuo tikslu.

Kai tu esi susikoncentravęs į tai, kad pergalė yra neįmanoma, tuomet, žinoma, tu prieini išvadų, kurios nurodo, jog tai ir yra nepasiekiama.

Kokybiškai bendradarbiaujame su visomis šalimis, kurios palaikė mus pernai, jos mus remia ir toliau. Patys žymiai didiname gynybos įrangos detalių ir bendrą gamybą šioje srityje. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)