Tos moterys, kurios keliasi iš lovos ir eina į ją tuo pačiu metu, gali džiaugtis dailesnėmis kūno linijomis, praneša telegraph.co.uk.

Kelias savaites vykdytame tyrime dalyvavo trys šimtai moterų, kurių amžius nuo 17 iki 26 metų. Paaiškėjo, kad „geriausius“ ir pastoviausius miego įpročius išsiugdžiusios moterys turi mažiausiai riebalų.

Ankstesni tyrimai atskleidė, kad miego trūkumas gali turėti įtakos žmogaus svoriui, tačiau tai niekada nebuvo siejama su ėjimu į lovą ir kėlimusi tuo pačiu metu.

Iš pradžių buvo įvertintas tyrimo dalyvių kūno sudėjimas, paskui joms išdalinti organizmo aktyvumą fiksuojantys prietaisai, kurie registruoja judesius dienos metu nei miegant.

Tyrimas, kurio rezultatai pristatomi leidinyje „American Journal of Health Promotion“ nustatė, jog miegant mažiau nei 6,5 valandos ar daugiau nei 8,5 valandos organizme sukaupiama daugiau riebalų. Tai patvirtino tas faktas, kad tos moterys, kurių miego trukmė svyruoja 90 minučių, turi daugiau riebalų už tas dailiosios lyties atstoves, kurių miego trukmė svyruoja mažiau nei 60 minučių.

Profesorius Bruce'as Bailey teigia, jog prasta miego kokybė gali nulemti didesnį riebalų kiekį organizme, kadangi ji turi įtakos su apetitu siejamiems hormonams.

„Mes turime tuos vidinius laikrodžius ir jų nepaisymas gali turėti įtakos mūsų fiziologijai“, - įsitikinęs specialistas.

Jis tikina, kad yra būdų miego kokybei pagerinti – tai reguliari mankšta, ramybė bei tamsa miegamajame, lovos naudojimas tik miegui.

Miegas dažnai nukenčia dėl to, kad norime padaryti daugiau ar geriau, ir dažnai jis paaukojamas, ypač studentų“, - teigia profesorius B. Bailey.