„Prisiminkime tai, ką prieš karą kalbėjo Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas ir ko jis norėjo. Savo 2021-ųjų ultimatume jis praktiškai pareikalavo, kad NATO sugrįžtų į 1997-ųjų ribas. Rusija šimtmečius daro tą patį – bando plėstis kaip imperija – ir karą prieš Ukrainą ji vėl pradėjo tuo pačiu principu: motyvuodama įsivaizduojamu, pabrėžiu – įsivaizduojamu – savo nesaugumu.

Savo padėtį ji bando įtvirtinti grobikiškais metodais, puldama ir užimdama kitas šalis, kitų sąskaita. Ji neslepia, kad nori turėti įtaką, kad nori sugriauti NATO ir euroatlantinį saugumo modelį. Ir visiškai aišku, kad Rusija buvo ir bus prieš Ukrainos įstojimą į NATO. Tačiau čia ir yra visa esmė – suteikdami realią perspektyvą Ukrainai įstoti į NATO, mes tuo pačiu siunčiame žinutę ir priverčiame Rusiją pralaimėti nepasiekiant savo tikslo“, – tinklalaidėje „Patrulio bazė“ pažymėjo G. Bagdonas.

Jo nuomone, drebėti būgštaujant dėl galimų Rusijos reakcijų ir apskritai jos ateities – klaidinga kai kurių didžiųjų NATO valstybių pozicija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)