I. Šimonytė apie savo sprendimą dalyvauti pirminiuose partijos rinkimuose, kuriuose būtų renkamas kandidatas dalyvauti prezidento rinkimuose, viešai pranešė trečiadienio vidurdienį. Savo sprendimą ji paskelbė socialiniame tinkle.

O vakare posėdžiavęs TS-LKD prezidiumas I. Šimonytę patvirtino partijos kandidate dalyvauti prezidento rinkimuose, nes pirminiai rinkimai nebebus rengiami, mat visi partijos skyrių iškelti politikai atsisakė juose dalyvauti.

Komunikacijos ekspertas Linas Kontrimas pabrėžė: panašu, jog I. Šimonytė dėl savo sprendimo yra rami. „Bent jau šį kartą premjerė atrodo „atsipūtusi“, kalba maloniai, tembras gražus, ir galvoju, kad per visą jos dalyvavimą politikoje matėme ją visokią – ir suirzusią, ir piktą. Man tai signalizuoja, kad artėja labai įdomūs rinkimai, jos įsitraukimas kilsteli kartelę, nebebus įmanoma pereiti bet kokiam balvonėliui iš šono, reikės truputį pagalvoti, ką neši, ką sakai, kokią programą pristatysi, – tai čia vienas apsektas. 

Antras aspektas – man jos apsisprendimas buvo oi, koks tikėtai netikėtas: tie, kurie seka procesus politikoje, kas vyksta Tėvynės sąjungoje, mato, kad ši partija turi asmenybių problemą. Sakyčiau, pagaliau vienos iš stipriausių partijų pasiūlytas aiškus, tikslus kandidatas truputį grąžina normaliuosius politikus į Lietuvą, sakyčiau, kad demokratijos šventė dar laukia mūsų kitais metais, kai prasidės rinkimų kampanija“, – tvirtino L. Kontrimas.

Tinklaraštininkas ir buvęs buvusio premjero Sauliaus Skvernelio patarėjas Skirmantas Malinauskas akcentavo, jog artėjantys prezidento rinkimai išties bus unikalūs.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)