Man šiek tiek keista, kad mes trečią dieną mąstome, kokiais būdais, kokiais keliais pargabenti žmones iš konfliktinės zonos. Lenkija tą jau daro realiai.

Todėl turime nustoti diskutuoti, o realiai padėti žmonėms“, – lankydamasis Kelmėje žurnalistams sakė šalies vadovas.

Dėl to prezidentas, kaip pranešė, ketina susiskambinti su Lenkijos prezidentu Andrzejumi Duda.

„Pasidomėti, kokios būtų jų galimybės, ar jie dar galėtų savo lėktuvuose suteikti pakankamai vietos ir LR piliečiams. Na, o mūsų institucijos turi nustoti šnekėti, o vieną kartą pradėti dirbti savo darbą“, – pabrėžė G. Nausėda.

Jis nenorėjo komentuoti kalbų, esą tautiečių evakuacijai galėtų būti pasitelkiami kariniai „Spartan“ orlaiviai, tačiau atkreipė dėmesį, kad šio orlaivio talpa ir skrydžio atstumai yra riboti.

„Žinoma, kad yra daug patogesnių alternatyvų, naudokime jas. Jeigu tai pasirodys nepakankama, visos priemonės bus geros, įskaitant ir „Spartaną“, – teigė G. Nausėda.

Piktinasi institucijų neveiklumu, Krizių centras paskelbė apie evakuaciją


Kaip jau buvo skelbta, Izraelyje esantys lietuviai piktinasi institucijų neveiklumu. Užsakomųjų skrydžių įmonės „Skyllence“ organizuojamas skrydis iš Tel Avivo į Vilnių kainuoja 1 tūkst. eurų ir ne kiekvienas gali sau tokį leisti, Delfi sakė Izraelyje užstrigusi lietuvė Nijolė.

Savo ruožtu pirmadienį Nacionalinis krizių valdymo centras (NKVC) paskelbė apie Izraelyje užstrigusių lietuvių evakuaciją. Pasak centro vadovo, planuose – ne tik užsakomasis skrydis, svarstoma evakuacijai pasitelkti ir karinę aviaciją.

Su pinigais, anot centro vadovo, žmonėms bus bandoma padėti.

Pirmadienį Delfi kalbinta Nijolė pasakojo, jog į Izraelį atvyko su piligrimų grupe. Iš viso – 41 žmogus. Išvyką suorganizavo kelionių agentūra. Šeštadienį, anot jos, buvo planuota išskristi iš šalies, tačiau skrydis, prasidėjus „Hamas“ puolimui, buvo atšauktas.

„Tel Avive visi viešbučiai buvo užsakyti, mums teko nukakti iki Betliejaus. Mes gavome čia viešbutį“, – kalbėjo Nijolė ir tikino, jog nori kuo greičiau iš čia ištrūkti ir grįžti į Lietuvą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)