Ministras Pirmininkas pabrėžė, kad raštu gautos pažymos sutampa, tačiau pirmadienį vykusio pokalbio metu A. Butkevičius teigė išgirdęs ir kitų faktų, kurių STT dokumente nėra. Kodėl taip įvyko, premjeras žada aiškintis su STT.

„Nes tas, kas yra parašyta pažymoje ir tą, ką man pasakojo prezidentė, tai mano pažymoje to nėra parašyta. Aš paprašiau savo teisininkų, kad jis užklaustų STT vadovo. (...) Gal žodinę informaciją (prezidentei. - ELTA) suteikė kitokią negu man parašo raštu", - žurnalistams pirmadienį sakė Ministras Pirmininkas, pridūręs, jog žodžiu gautos informacijos apie V. Gedvilą nevertins ir jo nuomonė apie kandidatą nesikeičia.

Ministro pirmininko teigimu, Darbo partijos šiuo metu inicijuojamas pataisas dėl riboto naudojimo informacijos viešinimo pageidaujant pačiam asmeniui, turi vertinti teisininkai.

„Jeigu asmuo nori, tai tikriausiai gali išviešinti, bet aš nesu teisininkas", - teigė A. Butkevičius.

Pirmadienio rytą premjeras švietimo ir mokslo ministro klausimą taip pat aptarė su Prezidente Dalia Grybauskaite. Šalies vadovė savo pozicijos nekeičia ir teigia laukianti kito kandidato į šias pareigas.

Praėjusią savaitę D. Grybauskaitė pranešė netvirtinsianti V. Gedvilo švietimo ir mokslo ministru dėl STT neviešojoje pažymoje minimų faktų, kurie kelia abejonių kandidato skaidrumu.

Laikinasis Darbo partijos pirmininkas Valentinas Bukauskas Eltai teigė, kad pamainos kandidatui V. Gedvilui nebus ieškoma.