Policijos patruliams liudytojai nurodė automobilio numerį, tačiau tądien avarijos kaltininko pagauti nepavyko. Antradienį pareigūnai išsiaiškino, kad 2006 m. laidos visureigis pirktas išperkamosios nuomos būdu, todėl registruotas SEB lizingui. Tačiau juo naudojasi Seimo narės Astos Baukutės vyras, aplinkos ministro patarėjas K. Rupulevičius. Beje, pirmadienį buvo jo gimtadienis – K. Rupulevičiui sukako 49 metai. Bet įvykio liudininkai nesiėmė spėlioti, ar vairuotojas nebuvo išgėręs.

Vakar jis dar buvo neapklaustas. Pasak Kelių policijos pareigūnų, už pasišalinimą iš įvykio vietos gresia bauda nuo 3 iki 4 tūkst. litų arba teisės vairuoti atėmimas 3-5 metams. Be to, gali tekti atlyginti už suniokotą naujos kartos šviesoforą, kainuojantį keliolika tūkstančių litų.

Antradienį nei K. Rupulevičius, nei A. Baukutė telefonu neatsiliepinėjo. Nieko apie šį įvykį negalėjo pasakyti ir aplinkos ministro atstovas spaudai Tomas Beržinskas. Jis tik patvirtino, kad rugsėjo 15-16 dienomis K. Rupulevičiui suteiktos nemokamos atostogos.

Tarp avariją mačiusių liudininkų yra ir Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisijos pirmininkė Edita Žiobienė. Tuo metu ji ėjo per gatvę. E.Žiobienė DELFI sakė, jog per stebuklą nebuvo sužalota – sudaužyto šviesoforo detalės krito visiškai šalia jos. Vairuotoją ji matė iš arti. „Manyčiau, ten buvo K. Rupulevičius,“ - DELFI patvirtino E. Žiobienė.

Atsitrenkęs į šviesoforą K. Rupulevičius pasėdėjo nuleidęs galvą ant vairo, paskui nuvažiavo nuo pėsčiųjų salelės ir sustojo kelkraštyje. Išlipęs apžiūrėjo savo visureigį (šviesoforo neapžiūrinėjo), o paskui sėdo į mašiną ir nulėkė.

„Ministro patarėjas leidžia sau pabėgti iš įvykio vietos... Tai daugiau negu negražu!“, - piktinosi E. Žiobienė.

Advokatas K. Rupulevičius pernai pretendavo tapti Lietuvos radijo ir televizijos generaliniu direktoriumi, bet pateikdamas dokumentus pamiršo pridėti prašymą. Todėl iš konkurso buvo pašalintas. Pastaruoju metu jį ir jo žmoną A. Baukutę persekioja skandalai: išluptos bendrabučio rozetės ir durys, neatiduodamos skolos, „išmelžtas“ bankomatas, ikiteisminis tyrimas dėl fiktyvaus padėjėjo įdarbinimo ir jo algos pasisavinimo.

Sankryža

Suniokota sankryža
Šviesoforas, sankryža