O taip pat ir kai kurie politikai, valdininkai bei ministerijų darbuotojai ir, aišku, kriminalinio pasaulio šulai“, – taip vienas buvęs Daktarų gaujos veteranas apibūdino karščiausius lietuviškos mafijos ir Vilijampolėje veikusio „Vilijos“ pramogų komplekso klestėjimo laikus.

Tačiau bene labiausiai liūdnai pagarsėjusiame Kauno rajone gyvavusią „Viliją“ išgarsino lygiai prieš tris dešimtmečius – 1993 m. spalio 7-osios rytą visą šalį sukrėtęs žiaurus išpuolis, nes jo metu minėto restorano patalpose buvo sušaudyti net penki vyrai.

Kaip vėliau paaiškėjo, samdomų žudikų taikiniais buvo tapęs tuometinis Kauno kriminalinis autoritetas Henrikas Daktaras ir jo pagrindiniai pavaduotojai. Kas įdomiausia, kad net praėjus 30 metų šioje istorijoje tebeliko nemažai neatsakytų klausimų. Šių eilučių autorius bandė į juos atsakyti ir pateikti šiame pasakojime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)