Norint sumažinti pilvo srityje besikaupiančių riebalų kiekį, reikia riboti angliavandenių ir didinti baltymų bei ląstelienos suvartojimą, taip pat pasistengti vartoti žarnyno funkciją gerinančius produktus ir sveikuosius riebalus. Dar patariama valgius gardinti obuolių actu ir gerti daug žaliosios arbatos, rašo medicinenet.com.

Pakoregavus racioną svoris nebūtinai iš karto pradeda mažėti. Vis dėlto tam tikrų produktų vartojimas ir reguliarios treniruotės gali padėti atsikratyti keleto kilogramų.

Ką valgyti, kad sparčiai tirptų pilvo riebalai?

Jei norite sulieknėti, atkreipkite dėmesį į toliau suminėtus maisto produktus. Jei teiksite jiems pirmenybę, be to, reguliariai sportuosite, pavyks numesti svorio ir atsikratyti pilvo riebalų.

Resveratrolis. Šio elemento gausu vaisiuose, žemės riešutų svieste ir juodajame šokolade. Jis lėtina pilvo riebalų kaupimąsi.

Raudoni vaisiai. Kuo spalva sodresnė, tuo efektyviau slopinami nutukimą lemiantys genai. Raudonos spalvos vaisiai, pvz., obuoliai, kartais priskiriami patiems sveikiausiems.

Cholinas. Manoma, kad šis vitaminas veiksmingai slopina pilvo ertmės organus dengiančių riebalų kaupimąsi lemiančius genus. Įprastas šios maisto medžiagos šaltinis – kiaušiniai.

Prieskoniai. Tarkim, cinamonas ir imbieras mažina tinimą ir slopina už riebalų kaupimąsi atsakingus genus.

Avižiniai dribsniai. Avižinė košė – puikūs pusryčiai. Pupelės, ryžiai, avižos ir kiti skaidulų gausūs produktai bendradarbiauja su žarnyno bakterijomis ir slopina diabetą lemiančius genus.

Augaliniai baltymai. Šių maisto medžiagų yra sojoje, skaldytuose žirniuose, riešutuose (migdoluose, karijose) ir sėklose, pvz., saulėgrąžose. Be to, į bet kurį tirštąjį kokteilį galima įberti augalinės kilmės baltymų miltelių.

Liesa mėsa. Šis produktas skatina medžiagų apykaitą. Liesai mėsai priskiriamos vištų krūtinėlės be odos, baltoji kalakuto mėsa, taip pat liesa jautiena.

Žaliosios lapinės daržovės, žalioji arbata ir ryškių spalvų vaisiai gali sumažinti tinimą ir nuslopinti riebalų kaupimąsi lemiančius genus. Žalioji arbata mažina pilvo ertmės organus dengiančių riebalų kaupimąsi. Šiame gėrime visai nedaug kalorijų, tačiau yra epigalokatechino galato (EGCG), kuris, kaip rodo tyrimai, veiksminga mažina pilvo riebalų kiekį.

• Laikantis sumažinto angliavandenių kiekio mitybos plano, būtina vartoti daugiau baltymų. Daug baltymų turintis maistas, pvz., kiaušiniai, žuvis, jūros gėrybės, ankštinės kultūros, riešutai, liesa mėsa ir pieno produktai, slopina pilvo riebalų kaupimąsi ir gerina medžiagų apykaitą.

• Kad tirptų pilvo riebalai, mitybos racioną derėtų papildyti ir daug ląstelienos turinčiais produktais: ankštinėmis daržovėmis, avižomis, ispaninių šalavijų sėklomis, taip pat daržovėmis ir vaisiais.

• Kaip rodo tyrimai, pilvo riebalus veiksmingai mažina ir laktobacilų padermės, todėl, tarkim, jogurto su laktobacilomis vartojimas per šešias savaites gali padėti atsikratyti 3–4 proc. pilvo riebalų.

• Kovai su pilvo riebalais tinka ir riebiosios žuvys, kuriose yra omega-3 riebalų rūgščių. Turėtumėte tuo įsitikinti, jei 3–4 kartus per savaitę valgysite lašišą, silkę, sardines, skumbrę arba ančiuvius.

• Remiantis kai kuriais tyrimais, kūno riebalų atsargas sekina obuolių acto vartojimas. Šaukštą produkto reikia išmaišyti stiklinėje vandens ir išgerti (neskiestas obuolių actas kenkia dantų emaliui). Jei tai padarysite ryte tuščiu skrandžiu, užkursite toksinų šalinimo ir kepenų valymosi procesus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)