„Jeigu valgome daug, tačiau tas maistas nėra vertingas, jis skatina apetitą ir vakare mes būname peralkę, o susivaldyti ganėtinai sunku. Be to, toks maistas alina mūsų organizmą ir mes jaučiamės vis labiau ir labiau pavargę“, – aiškina V. Kurpienė.

Ji dalijasi keliais patarimais, kaip būti energingiems visą dieną. Pirmiausia, išskiria V. Kurpienė, būtina valgyti pusryčius. „Biure puikiai matosi, kurie pusryčių nevalgo arba valgo juos netinkamus. Tik atėję į darbą jie iškart puola prie kavos ir dar įsideda kelis šaukštelius cukraus. Tokie sako: aš nevalgau pusryčių, bet tai netiesa, nes tas cukrus ir kava ir yra jūsų pusryčiai, kurie užsuka jūsų organizmą norėti saldumynų ir miltinių patiekalų“, – šypsosi mitybos specialistė.

Dar vienas V. Kurpienės patarimas dirbantiems įprastus darbus biure, – jau sekmadienį pasirūpinti sveikais užkandžiais visai savaitei. Tai, anot jos, galėtų būti įvairiausi vaisiai (geriausia kiekvienai darbo dienai pasirinkti po skirtingą, kad gautumėte įvairiausių medžiagų) ir 4–5 rūšių riešutų bei sėklų, tik šie, akcentuoja specialistė, turėtų būti nekepinti, nesūdyti ir ne šokolade, o vienam užkandžiui užtenka nuo 30 iki 40 g.

Jei jūsų darbe yra šaldytuvas, galite turėti rūgščių pieno produktų, pavyzdžiui, kefyro. Taip pat galite graužti juostelėmis supjaustytas daržoves.

„Rekomenduoju darbe turėti skustuką ir peilį, kad daržoves galėtumėte nusiskusti ir susipjaustyti juostelėmis – taip galėsite jas vis graužti. Tai suaktyvins kraujotaką, vadinasi, galvoti bus lengviau, taip pat numalšins erzulį, jei kils noras užkąsti, kilokalorijų suvartosite mažai ir gausite daug naudingų medžiagų“, – kalba specialistė.

Taip pat būtina nueiti papietauti. „Jeigu neturite tokios galimybės, gamindami vakarienę vieną porciją atsidėkite rytojui neštis į darbą. Taip užkandžiauti norėsis mažiau“, – pataria V. Kurpienė.

Maža klasta darbe gali tapti ir įvairios vaišės. Jei kolega parveža lauktuvių iš komandiruotės ar vėl vyksta kažkieno gimtadienis, atkreipia dėmesį specialistė, gerai pasverkite, kiek tokių užkandžių suvalgyti, ar tikrai tai, ką šiandien įdėsite į skrandį, jus džiugins ir rytoj.

„Prieš kiekvieną kąsnį gerai pagalvokite ir valgykite sąmoningai“, – moko mitybos specialistė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją