8–10 duonelių reikės:

3 v. š. migdolų
3 v. š. lukštentų kanapių
3 v. š. moliūgų sėklų
3 v. š. saulėgrąžų
2 v. š. maltų linų sėmenų
1 v. š. chia sėklų
9 v. š. šilto vandens
1/4 a. š. česnako miltelių
1/4 a. š. druskos

Gaminame:

  • Migdolus susmulkiname maisto smulkintuvu iki miltų tekstūros.
  • Sumaišome visus ingredientus dubenyje ir leidžiame pastovėti 5–10 min.
  • Beriame tešlą ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  • Drėgnomis rankomis paspaudžiame ir išlyginame paviršių. Atsargiai pirštais sutvirtiname kraštus, kad po to visi nesubyrėtų. Turi išeiti maždaug 20 x 20 cm blynukas.
  • Kepame 180 laipsnių orkaitėje 15 min. Atsargiai apverčiame ir kepame dar 5 minutes.
  • Ištraukę iš orkaitės supjaustome ir leidžiame visiškai atvėsti.

Sandariame indelyje ar maišelyje tokią duoną galima laikyti iki savaitės.