Neurologė Patricia Granek įvardijo dvi sudedamąsias dalis, kurių pridėjus į kiaušinius galima sumažinti smegenų miglotumą ir pagerinti atmintį sulaukus 40 metų. Tai brokoliai ir chia sėklos, rašo SheFinds.com.

„Yra daugybė paprastų dalykų, kuriuos galite daryti kasdien, kad išlaikytumėte savo smegenų sveikatą. Vienas geriausių – teikti pirmenybę sveikai mitybai“, – rašoma leidinyje.

Nurodoma, kad yra nemažai skanių ir maistingų ingredientų, kurie gali pakelti jūsų kognityvinę sveikatą į kitą lygį.

Brokolių nauda

Brokoliai

Brokoliai yra maistinių medžiagų, įskaitant antioksidantus ir vitaminą K, šaltinis, rašoma leidinyje. Pasak daktarės P. Granek, „antioksidantai mažina oksidacinį stresą, kuris su amžiumi yra susijęs su kognityvinių funkcijų silpnėjimu“.

Šie antioksidantai atlieka svarbų vaidmenį kovojant su laisvaisiais radikalais, kurie gali prisidėti prie kognityvinių funkcijų silpnėjimo.

Vitaminas K, kurio gausu brokoliuose, taip pat atlieka svarbų vaidmenį palaikant smegenų sveikatą ir kognityvines funkcijas, teigia ekspertas.

Chia sėklų nauda


Ne veltui čija sėklos vadinamos supermaistu – tai gausus omega-3 riebalų rūgščių, ypač alfa-linoleno rūgšties (ALA), šaltinis. Dr. Granek pabrėžia omega-3 svarbą smegenų sveikatai, ypač senstant: „Omega-3 padeda palaikyti normalią smegenų funkciją, o tyrimai rodo ryšį tarp omega-3 kiekio ir geresnės vyresnio amžiaus žmonių atminties bei pažintinių funkcijų.“

Taip pat pažymima, kad visą brokolių ir ispaninio šalavijo sėklų naudą galite atskleisti įmaišę jų į rytinį omletą.