Nenorintiems ilgai darbuotis virtuvėje B. Nicholson sako, kad iš anksto pasiruošus kai kuriuos ingredientus, skanų patiekalą bus galima pagaminti itin greitai. Tam puikiai tinka lėtai keptas jautienos kumpis – kelias valandas orkaitėje kepta mėsa vėliau bus galima pagardinti kitus patieklus.
„Taip ištroškinta mėsa bus bazė, su kuria galima daryti visokius kitokius patiekalus – kesadilijas, įdaryti blynelius, dėti į sriubą, pasidaryti greitą troškinį. Aš pati paprastai ištroškinu didelį puodą mėsos, kuri paskui stovi šaldytuve ir tą savaitę iš jos galima pasigaminti du patiekalus. Pavyzdžiui, grybų troškinį su jautiena“, – sako B. Nicholson.
Lėtai keptas jautienos kumpis
Reikės:
- 2 kg jautienos kumpio su kaulu
- druskos, pipirų
- 1 šaukštelio malto kumino
- 1 šaukštelio maltos kalendros
- 1 šaukštelio maltos aitriosios paprikos
- kelių šaukštų alyvuogių aliejaus
- 2 svogūnų
- 1 česnako galvos
- kelių lauro lapų
- čiobrelio šakelės
- 1 stiklinės vandens
- 1 šaukšto balzaminio acto
- 1 šaukšto Vusterio padažo
- 1 šaukšto sojos padažo
Greitas jautienos troškinys su grybais
Reikės:
- 2 svogūnų
- kelių šaukštų alyvuogių aliejaus
- 250 g rudųjų pievagrybių
- 1 skiltelės česnako
- 1 šaukštelio pomidorų padažo
- 1 šaukštelio garstyčių
- 1 šaukšto miltų
- 400 ml sultinio
- 800 g – 1 kg troškintos jautienos (kumpio)
- 1 kupino šaukšto grietinės
- kelių šakelių krapų
Gaminimo būdas – laidos įraše.