„Užgavėnių dieną visada namuose kepame blynus! Jei oro sąlygos leidžia, tai darome lauke. Turime ir tradiciją – kasmet blynais vaišiname kaimynus, o jie, žinoma, dalijasi savo iškeptais“, – pasakoja tinklaraštininkė iš Kauno.
Tradicijų turi ir vaikai – jie kasmet per Užgavėnes blynų nešasi į mokyklą. Pasak Kristinos, dažniausiai tai būna čirviniai blynai – nes tokiais patogiausia dalintis ir valgyti tiesiog rankomis.
Nors Kristina žino ne vieną blynų receptą, vis tik dažniausiai Užgavėnėms kepa mielinius.
„Mieliniai blynai per Užgavėnes būna dviejų rūšių: vieni saldesni, kiti sūresni. Saldžius valgome su grietine ir uogiene, o prie sūrių labai tinka varškės sūrelio kremas, rūkyta ar sūdyta lašiša ir gabalėlis agurko. Vaikai, žinoma šlamščia saldžiuosius, o suaugusieji dažniausiai renkasi sotesnius blynus su lašiša“, – dalijasi Kristina.
Paprastomis dienomis, ne per Užgavėnes, „Maisto mėgėja“ vaikams kepa lietinius, varškės blynus, čirvinius – mažiesiems tinka viskas, kas saldu.
„O aš labiausiai mėgstu paprastus lietinius blynus, kuriuos valgau padažydama į sviestą. Kaip gardu – sunku net apsakyti! Vyras labiausiai mėgsta bulvinius blynus su varškės ir kefyro padažu. Štai kokie mes skirtingi! Tačiau Užgavėnės suvienija mūsų skonius ir visi patenkinti valgome mielinius blynelius“, – juokiasi Kristina ir kviečia rinktis iš 10 jos siūlomų blynų.