Rauginimas yra geriausias būdas išsaugoti ir pagerinti daržoves. Jose padaugėja antioksidantų, vitaminų, gerųjų bakterijų. Rauginti galima agurkus, kopūstus, paprikas, burokėlius, morkas ir kitas daržoves. Turbūt dažniausiai rauginama daržovė Lietuvoje yra agurkas, o kiekviena šeimininkė turi savo agurkų rauginimo paslaptį.

Rauginti agurkai

Šiuo metu socialiniuose tinkluose plinta naujas agurkų rauginimo receptas, kada pakeitus vos vieną įprastą agurkų rauginimo ingredientą gaunamas stulbinantis rezultatas.

Rekomenduojama agurkus raugti įprastai, tik paprastą vandenį pakeisti sūriu mineraliniu vandeniu. Tokiu būdu agurkai įrūgs greičiau, bus traškūs ir mažiau sūrūs.

Parą rauginti agurkai su mineraliniu vandeniu

Ingredientai: 1 kg agurkų, 1 l gazuoto mineralinio vandens, 2 šaukštai druskos, 3 skiltelės česnako, krapų.

Gaminimo eiga: agurkus nuplauti ir nupjauti galiukus. Į rauginimo indą sudėti krapus, ant jų dėti agurkus, griežinėliais supjaustytus česnakus ir vėl krapus. Atskirai sumaišyti mineralinį vandenį su druska ir užpilti agurkus, kad jie būtų apsemti. Indą sandariai uždengti ir palikti parai šaldytuve. Skanaus!

Rauginti agurkai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)