„Žinau, kad visiems būna dienų, kai šaldytuve yra maisto, bet viskas atrodo neskanu, nesinori gaminti, įkvėpimas kažkur dingęs, o netrukus iš mokyklos ir darbo pareisiantys šeimos nariai bus alkani ir tikrai norės valgyti.

„Raudonoje virtuvėje“ yra receptų, patarimų, kulinarinių eksperimentų. Mano gaminamas maistas – tai kasdienis šeimos maistas: nuo pusryčių ir vakarienės, užkandžių, kepsnių ir desertų. Receptai nesudėtingi, iš dažnai naudojamų produktų“, – pasakoja maisto entuziastė.

Tinklaraščio „Raudona virtuvė“ autorė Skirmantė

Skirmantė neslepia, kad mėgsta gaminti paprastus patiekalus iš paprastų ingredientų. „Skaitytojai mėgsta mano receptus, nes žino, kad pagamins juos iš to, ką turi spintelėse, nereikės prisipirkti negirdėtų ingredientų, kurie galbūt nepatiks ir teks juos išmesti. Jei paklaustumėte skaitytojų, su kokiais patiekalais asocijuojuosi, tai turbūt būtų troškiniai, kepsniai ir kiti mėsos patiekalai“, – džiaugiasi moteris.

Paklausta, kodėl tinklaraštis vadinasi „Raudona virtuvė“, Skirmantė nusišypso. „Toks tinklaraščio pavadinimas kilo todėl, kad turiu maniją – labai mėgstu įvairius raudonus virtuvės rakandus: puodus, lėkštutes, įvairias detales. Bet tik ryškiai raudonus, ir tik virtuvės.“

Cukinijų laiveliai su baravykais

Cukinijos, cukinijos, cukinijos. Ir vėl jos visos užaugo vienu metu, todėl populiariausias klausimas – ką pagaminti iš cukinijų?

Mano tėvai yra azartiški grybautojai, tad visad keliasi su aušra ir skuba į mišką. Esu labai dėkinga jiems už lauktuves ir už galimybę ragauti nuostabiai kvepiančių, natūralių ir tikrų, šviežių baravykų. Kažin, ar man pačiai pavyktų savarankiškai rasti grybų ir laiko grybavimui. Todėl šį kartą cukinijų laivelius gaminau su tėvų surinktais baravykais.

Tinklaraščio „Raudona virtuvė“ autorės Skirmantės receptas

Keli patarimai:

  • Skaniausia, kai cukinija išlieka traški, neperkepusi ir neištižusi, todėl priklausomai nuo jos dydžio, teisingai pasirinkite kepimo laiką.
  • Įdaras gali būti ne tik su baravykais, bet ir su vištiena, malta mėsa.

Ingredientai: 2 vnt. cukinijų, 70 g ryžių, 30 g fermentinio sūrio, 50 ml grietinėlės, sauja nuvalytų baravykų, prieskoniai, pusė mažo svogūno, skiltelė česnako, sviesto kepimui.

Gaminimo eiga: išverdame ryžius. Baravykus nuvalome, pasmulkiname kąsneliais, 5 min. paverdame. Cukinijas perpjauname per pusę, šaukštu išskobiame sėklas, pabarstome druska ir prieskoniais. Keptuvėje su sviestu lengvai apkepiname smulkiai pjaustytus svogūnus ir česnaką. Sudedame išvirusius ryžius ir baravykus. Pilame grietinėlę, dedame prieskonių. Labiausiai tinka universalūs, vegetos tipo prieskoniai. Įdarą sudedame į išskobtas cukinijas, apiberiame tarkuotu fermentiniu sūriu. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Skanaus!

Daugiau receptų rasite www.raudonavirtuve.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)