Šių salotų gaminimo pabaigoje labai svarbu paragauti, ar užtenka rūgštelės, ar nereikia cukraus, ar daugiau druskos. Šiaip visus prieskonius, aliejų, actą ir cukrų dedu pagal skonį, priklausomai nuo raugintų kopūstų rūgštumo. Tad salotų skonį drąsiai reguliuokite pagal save. Skanaus!

Burokėlių ir raugintų kopūstų salotos

Gaminimas:

  1. Burokėlius nulupame, sutarkuojame stambia tarka.
  2. Raugintus kopūstus nuplauname koštuve po šaltu vandeniu (jei jie labai rūgštūs).
  3. Burokėlius ir raugintus kopūstus sumaišome viename dubenyje, apšlakstome alyvuogių aliejumi, actu (pagal skonį).
  4. Pagardiname druska, pipirais, šiek tiek cukraus (pagal skonį).