Parmezano sūris ir lengvas citrinos, sviesto ir vyno padažas suteikia vištienai itin gerą skonį ir aromatą. Visų svarbiausia, kad šį vištienos kepsnį paruošite per mažiau nei 20 minučių. Geriau ir būti negali!

4 porcijoms reikės:

(stiklinė 240 ml)

  • 2 vištienos krūtinėlių
  • 3 mažų kiaušinių
  • ½ stiklinės miltų
  • ½ stiklinės tarkuoto parmezano
  • 1 stiklinės balto sauso vyno
  • 1 stiklinės vištienos sultinio
  • 2 saujų susmulkintos šviežios petražolės
  • 4 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 4 valg. š. sviesto
  • ½ citrinos
  • 2 česnako skiltelių
  • druskos, juodųjų pipirų
Prancūziški vištienos kepsniai

Gaminimas:

  1. Vištienos filė perpjauname perpus. Kiekvieną gabalėlį dedame ant maistinės plėvelės, uždengiame kita maistine plėvele ir išmušame maisto muštuku abi puses (muškite atsargiai, kad gabalėliai nesuplyštų).
  2. Dubenyje išplakame kiaušinius su 1/3 arb. š. druskos ir 1/3 arb. š. pipirų. Į kiaušinių plakinį įdedame 1 saują susmulkintos petražolės ir parmezaną, išmaišome.
  3. Česnako skilteles nulupame, sutraiškome česnako spaustuku ir atidedame į šalį.
  4. Į lėkštę supilame miltus.
  5. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 2 valg. š. aliejaus ir 2 valg. š. sviesto.
  6. Vištienos gabalėlius pirmiausia apvoliojame miltuose, tada kiaušinio-sūrio plakinyje ir dedame į keptuvę (aš kepu 2 kepsnius vienoje keptuvėje). Kepame iš abiejų pusių po ~4-5 min, kol vištiena gražiai apskrunda. Jei vištienos filė gabalėliai storesni, tuomet gali reikėti pakepti kiek ilgiau. Iškeptus kepsnius dedame į lėkštę. Taip iškepame likusią vištienos file. Jei reikia papildomai į keptuvę įpilame 2 valg. š. aliejaus.
  7. Toje pačioje keptuvėje, tik ant stiprios ugnies, įkaitiname likusius 2 valg. š. sviesto, supilame vyną, vištienos sultinį, sudedame česnaką, petražoles, išspaudžiame citrinos sultis. Maišant kaitiname 2 min. Po to sumažiname kaitrą iki vidutinės, sudedame 2 apkeptus vištienos kepsnius, kaitiname kelias minutes, išimame iš keptuvės ir taip pat troškiname 2 likusius kepsnius. Kepsnius sudedame į lėkštes, o padažą pakaitiname dar ~4 min. ant vidutinės ugnies, kol padažo sumažėja perpus. Padažą užpilame ant kepsnių ir patiekiame su mėgstamu garnyru.

Skanaus!